Clint Eastwood se priprema za režiranje svog posljednjeg filma

Legenda filma ispred i iza kamere Clint Eastwood je u pregovorima da režira svoj posljednji film – Juror #2.

Clint Eastwood uživao je u karijeri koja se proteže sedam desetljeća, ali kako se hollywoodska legenda brzo približava svom 93. rođendanu, dan njegovog posljednjeg filma bliže je nego što bi mi to željeli.

Interno je ovo Eastwoodov posljednji film

Kako navodi Discussing Film, Clint Eastwood se priprema režirati ono što se „interno naziva” kao posljednji film njegove duge karijere. Eastwoodov novi projekt je pravni triler trenutnog naziva Juror #2 (Porotnik #2), čija radnja prati „porotnika na suđenju za ubojstvo koji shvaća da je možda uzrokovao smrt žrtve i mora se uhvatiti ukoštac s dilemom treba li manipulirati porotom kako bi spasio sebe, ili otkriti istinu i predati se.”

Dobar, loš, zao
Clint Eastwood u najpoznatijem vesternu svih vremena: Dobar, loš, zao (Foto: 1966 United Artists – MGM)

Clint Eastwood već ima na umu osobu za glavnu ulogu

Rečeno je da Eastwood ima na umu mladu holivudsku zvijezdu za glavnu ulogu u filmu, ali neki veći detalji nisu otkriveni. Kako Eastwood osobno nije ništa komentirao o svom odlasku u mirovinu, uvijek postoji šansa da nakon ovog ima još jedan film u sebi koji može podariti vjernoj publici.

Projekt se priprema u Warner Brosu, što ne bi trebalo biti veliko iznenađenje jer Clint Eastwood ima dugu povijest sa studijem. Svoja četiri Oscara je osvojio snimajući za Warner Bros., a posljednji Eastwoodov film za studio bio je Cry Macho, koji je istovremeno izašao u kina i na streaming servis 2021. godine.

Ponovno u igri
Clint Eastwood u sportskoj drami Ponovno u igri (Foto: 2012 Warner Bros.)

Nikome ne dugujemo nikakve usluge

Nakon što je Cry Macho podbacio na kino blagajnama, Wall Street Journal je izvijestio da je novi izvršni direktor Warner Bros. Discoveryja David Zaslav propitkivao rukovoditelje studija uključene u film. Kad su ti rukovoditelji rekli da bi uvijek bili voljni riskirati s Eastwoodom bez obzira na zaradu, Zaslav je navodno rekao: „Nikome ne dugujemo nikakve usluge.”

No s obzirom na ovu vijest, možda je Zaslav promijenio mišljenje za posljednji film uistinu legendarnog Clinta Eastwooda.

O autoru

O autoru