Nicholas Hoult: Od nestašnog dječaka do Drakulinog pomoćnika

Britanskog glumca Nicholasa Houlta za mjesec očekuje premijera horor komedije Renfield, a njegova uspješna filmska priča započela je prije 20 godina kad je kao 13-godišnjak s nestrpljenjem čekao premijeru filma About a Boy

Kad bi trebalo navesti glumca uz čije se ime najduže dodaje epitet “mlad” to bi zasigurno bio Nicholas Hoult. Naime, ovaj 33-godišnji Britanac dobro je znano ime u svijetu filma u kojem je prvu zapaženu ulogu ostvario uz Hugha Granta u romantičnoj komediji About a Boy koja se u kinu pojavila kad je on imao tek 13 godina.

Nezadovoljan u sjeni Drakule

Dva desetljeća kasnije, točnije 14. travnja ove godine, Houlta očekuje još jedna premijera, no ovog puta vampirskog filma Renfield u kojemu tumači naslovnu ulogu, odnosno pomoćnika transilvanijskog grofa Drakule kojeg u filmu utjelovljuje Nicolas Cage. A od nestašnog dječaka do nezadovoljnog Drakulinog pomoćnika koji želi izaći iz sjene mračnog grofa i započeti “normalan” život, ovaj je glumac nanizao brojna pojavljivanja u televizijskim serijama i filmovima od kojih svakako treba spomenuti Clash of the Titans iz 2010., tri filma iz serije o X-Menu (X-Men: First Class iz 2011., X-Men: Days of the Future Past iz 2014. te X-Men: Apocalypse iz 2016.). Hoult je bio važna karika i filma Mad Max: Fury Road iz 2015. u kojem je glumio s Charlize Theron i Tomom Hardyjem te uvelike pridonio ne samo financijskom uspjehu ovog postapokaliptičnog akcijskog filma, već i priznanju struke u vidu šest osvojenih Oscara.

Niz je podugačak, baš kao i njegovo holivudsko iskustvo, a unatoč epitetu “mlad” ovaj glumac svojim izjavama redoviti pokazuje veliku dozu zrelosti.

“Trudim se ne čitati što se piše o meni. Zašto bi čitanje o sebi bilo zanimljivo!? Ili ćeš pročitati da super radiš svoj posao i umislit ćeš se ili ćeš pročitati da to što radiš ne valja i izgubit ćeš motivaciju. Dakle, nema svrhe”, rekao je jednom prilikom Hoult koji se, dakako, u brojnim intevjuima morao dodatknuti svoje “mladosti”, odnosno činjenice da je djetinjstvo dobrim dijelom proveo na filmskom setu.

Redatelji ne žele da odrasteš

“Neobično je to, vrijeme prolazi, odrastaš, a redatelji to ne žele. Misle da ćeš biti zauvijek mlad. No kao glumac iskusio sam i vrlo neobičan period – kad si starijima premlad, a mladima prestar. To je jedno uistinu neobično iskustvo”, rekao je Hoult koji se kao dijete nije bavio samo filmom, nego i glazbom. Naime, svirao je trombon i pjevao u zboru.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Ljubitelji video igrica možda su zamijetili da je Hoult svoj glas posudio Elliotu u igrici Fable 3, a njegovi fanovi vjerojatno znaju da je trenutačno zaokupljen sinkronizacijom animiranog filma Garfield čija se premijera očekuje u svibnju sljedeće godine.

     O autoru

     O autoru