‘Renfield’: Nicolas Cage kao Drakula u prvom traileru za horor komediju

Priča o Drakuli je jedna od bezvremenskih, a ovaj puta Nicolas Cage se pronašao u ulozi kao krvoločni grof, ali u svojem osebujnom stilu.

Universal Pictures je jučer objavio logo s imenom filma za svoju nadolazeću horor komediju o Drakuli imena Renfield, u kojoj glume oskarovac Nicolas Cage kao Drakula i Nicholas Hoult kao njegov sluga. S obzirom da su objavili logo, bilo je jasno da će uskoro izaći i trailer za film, što se dogodilo dan kasnije.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Tko je Renfield?

     Na temelju ideje tvorca stripa i serije Živi mrtvaci (The Walking Dead, 2010.) Roberta Kirkmana, Renfielda je režirao Chris McKay (The Tomorrow War, 2021., Lego Batman film, 2017.) prema scenariju Ryana Ridleya (Rick i Morty, 2013. Na paranormalnom zadatku, 2017.). U romanu Drakula Brama Stokera, R.M. Renfield je bio zatvorenik u ludnici za kojeg se mislilo da pati od iluzija i priviđanja, ali on je zapravo Drakulin sluga.

     Radnja i glumci

     U ovom filmu Renfield je stoljećima služio grofu krvopiji, no dosadio mu je biti Drakulin potrčko. Tako da sluga grofa Drakule pronalazi novi život u modernom New Orleansu nakon što se zaljubi u Rebeccu Quincy, živahnu, ali vječno agresivnu prometnu policajku.

     Nicholas Hoult - Renfield
     Nicholas Hoult kao Renfield © Universal Pictures

     Osim Nicholasa Houlta kao Renfielda i Nicolas Cagea u ulozi Drakule, Awkwafina (Shang-Chi i legenda o deset prstenova, 2021., Jumanji: Iduća razina, 2019.) glumi prometnu policajku Rebeccu Quincy, Adrian Martinez (Ludi Božić u uredu, 2016., Dama i Skitnica, 2019.) je njezin partner policajac Chris, Shohreh Aghdashloo (Kuća pijeska i magle, 2003., The Expanse, 2015.) gospodarica kriminala Ella, Bess Rous (Istjerivači duhova, 2016., Ispod kupole, 2015.) je Caitlyn te Ben Schwartz (Parks & Recreation, 2010., Sonic Super jež, 2020.) kao lik interesantna imena Teddy Lobo.

     Nasilna komedija s puno akcije

     Dok Universal ima u pripremi nekoliko filmskih projekata sa klasičnim čudovištima, oko Renfielda su navodno najviše bili uzbuđeni te ga prvog pustili u produkciju. Prema Deadlineu, „mješavina humora i akcije” u priči bila je nešto što je studio tražio jer svi ostali projekti imaju mnogo više horor elemenata u sebi.

     Robert Kirkman film opisuje kao „nasilnom komedijom”, a ono što se može vidjeti u traileru, samo potvrđuje njegove riječi.

     Renfield dolazi u kina u travnju 2023.

     O autoru

     O autoru