Serija ‘Gotham Knights’ za ulogu ubojice Batmanovih roditelja odabrala legendarnog glumca

“Kada smo birali koga ćemo uzeti za ulogu Joea Chilla, čovjeka koji je vjerojatno stvorio Batmana, samo smo jedno ime uzeli u obzir”, kazali su producenti serije predstavljajući svoj odabir – engleskog glumca Douga Bradleya, poznatog po ulozi Pinheada.

Kako odabrati glumca za portret čovjeka koji će stvoriti legendu? Ako pitate producente nadolazeće TV serije Gotham Knights odgovor je jednostavan. Samo odaberete glumca koji je već sam po sebi legenda.

S tom logikom ulogu kriminalca koji ubije roditelje Brucea Waynea, pa tako indirektno stvori Batmana, dobio je engleski glumac Doug Bradley. Njegovo ime možda nije toliko poznato, ali njegovu najpoznatiju ulogu znaju gotovo svi ljubitelji filma. Naime, Bradley je od 1987. do 2005. glumio Pinheada, zastrašujućeg negativca iz serijala Gospodari pakla (Hellraiser). Tipa s iglama u glavi, engleski glumac tumačio je u prvih osam filmova iz serijala.

Samo jedan mogući odabir

“Kada smo birali koga ćemo uzeti za ulogu Joea Chilla, čovjeka koji je vjerojatno stvorio Batmana, samo smo jedno ime uzeli u obzir. Douga Bradleyja. Trebao nam je glumac koji donosi potrebnu težinu jednom od najznačajnijih likova u kanonu DC Comicsa. A tko bi bolje utjelovio ulogu klasičnog demona Gothama od čovjeka čiji legendarni portret još jednog klasičnog demona – Pinheada u franšizi Gospodari pakla – i dalje užasava generacije obožavatelja horora?“, kazali su producenti serijala Gotham Knights na vijest da su angažirali Bradleya.

Gotham Knights je nadolazeća akcijska TV serija smještena u DC-jev filmski svijet. U fokusu je Turner Hayes, posvojeni sin Brucea Waynea, koji odluči istražiti smrt svojega oca. U tome mu pomažu djeca nekadašnjih Batmanovih protivnika. U glavnim ulogama su Oscar Morgan, Navia Robinson i Fallon Smythe.

Serija Gotham Knights počet će s prikazivanjem 14. ožujka na američkoj TV postaji The CW.

O autoru

O autoru