Box office: ‘Mačak u čizmama’ na prvom mjestu uvjerljivo osvojio publiku

‘Mačak u čizmama: Posljednja želja’ je ipak bio prva želja publike za gledanje ovog vikenda, dok su ostali filmovi na vrhu poretka naslovi koji su vladali proteklih tjedana.

Omiljeni mačji avanturist i ispijač mlijeka Mačak u čizmama je ovaj vikend pomogao u ‘dizanju’ brojki na blagajnama, no unatoč tom rastu box officea, i dalje je za -9% niži od onog u isto vrijeme 2021., a čak za -28% od pred-korona 2019. godine.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Najgledaniji filmovi proteklog vikenda

     Tako je ovog vikenda na prvom mjestu definitivan pobjednik Mačak u čizmama: Posljednja želja (Puss in Boots: The Last Wish) koji je mačjim okama i šapama očarao 16.700 gledatelja svog prvog vikenda lova na avanturu, te je zaradio 551.833,00 kn. Dobar rezultat svakako može zahvaliti i tome što je pun dvosmislenog humora kojeg će cijeniti roditelji i starija publika, a klincima je super zabavan.

     Na drugom mjestu je još jedan animirani film – Disneyev Čudesan svijet (Strange World). On je u svom trećem vikendu prikazivanja zaradio 144.491,00 kn tako što je 3.682 gledatelja odveo na pustolovinu u svijet podno našega. Ukrcavanja za čudesan put su i dalje svaki dan u kinima.

     Divlja noć . Violent Night
     Scena iz filma Divlja noć © Universal Pictures

     Treće mjesto je zauzeo Black Panther: Wakanda zauvijek (Black Panther: Wakanda Forever) koji je u svom petom vikendu prikazivanja uspio u Wakandu vratiti 2.335 gledatelja koji su za tu potragu izdvojili 123.030,00 kn. U svojem petom vikendu prikazivanja, najslabiji je ovogodišnji Marvelov film prema zaradi, no od prošlogodišnjeg Marvelovog filma Vječnici (Eternals) koji je izašao u isto vrijeme, ostavario je bolji rezultat za 64%.

     Nepromijenjene pozicije na listi gledanosti

     Četvrto mjesto je kao i prošlog vikenda pripalo ne-tako-uobičajenom Djedu Mrazu u božićnoj akcijskoj komediji Divlja noć (Violent Night) koja je u drugom vikendu prikazivanja. Po svoju božićnu kino zabavu došlo je 2.611 gledatelja koji su izdvojili 113.947,00 kn za ovu divlju vožnju na Badnjak. Od svih naslova na listi najgledaniji, Divlja noć ima najmanji pad gledanosti naspram vikenda ranije, od zanemarivih -3,1%.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Kao i vikenda ranije, triler redatelja, scenarista i glavnog glumca Russella Crowea Poker Face je na petom mjestu gledanosti. I ovog vikenda su dobivene dobre karte, te ga je pogledalo 2.555 gledatelja, i pritom je zaradio 73.313,00 kn imavši full house.

         Novi i domaći filmovi proteklog vikenda

         Osim Mačka u čizmama, novi film na listi najgledanijih je francuska komedija Seks fantazije (Les Fantasmes) koja je zauzela 12. mjesto gledanosti.
         U ovoj seksi komediji koja govori o šest parova, isto toliko (ili možda i više?) seksualnih fantazija i mnogo neugodnosti koje proživljavaju za našu zabavu glume Monica Bellucci, Suzanne Clément, Carole Bouquet i Nicolas Bedos.

         Marginalci - Box Office 08.12.2022.
         Scena iz filma Marginalci © Duplicato Media

         Od domaćih filmova na listi najgledanijih, obiteljski božićni film Kapa je na 6. mjestu (5. vikend prikazivanja) i ima odlične rezultate što je blagdansko vrijeme bliže.
         Komedija Marginalci koja se od izlaska u kina ne spušta s liste najgledanijih ovog vikenda je na 9. mjestu (7. vikend prikazivanja), a odmah na 10. mjestu je ratna drama Šesti autobus (4. vikend prikazivanja) kojem je ta pozicija nepromijenjena od prošlog vikenda.

         Na 11. mjestu (2. vikend prikazivanja) je psihološki triler Stric koji je dodatno osvježio hrvatski film žanrovskim pristupom, dok je nagrađivana drama Sigurno mjesto na 19. mjestu (6. vikend prikazivanja).

         Put oko svijeta u 80 dana Box office 08.12.2022.
         Scena iz filma Put oko svijeta u 80 dana © BLITZ

         Protekli vikend u postotcima

         Dok je Divlja noć (Violent Night) imao najmanji pad posjećenosti u usporedbi s vikendom ranije, za malih -3,1%, animirana avantura Vatreno srce (Fireheart) je imala najveći rast od čak 57,6%.

         Box office zarada je u usporedbi s vikendom ranije veća za 4,2%, dok je cjelokupna posjećenost veća za 6,7%. Moglo bi se reći da se box office ‘šulja’ otkako su počela božićna događanja i Svjetsko prvenstvo u nogometu kao alternativa kinima, no idući vikend će sigurno podignuti brojke još i više.

         O autoru

         O autoru