‘Marginalci’: Nova komedija Ljubomira Kerekeša gdje se smijete na svoj račun

Nagrađivani hrvatski glumac i redatelj Ljubomir Kerekeš se ove jeseni vraća u kina s novom komedijom.

Znate gdje je selo Črevo? Ni desno, ni levo. Samo Črevo. Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi NNHTV (“Naša najnovija hrvatska televizija”) snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi. Precednik (Zidar), animator kulture (Pavelko), blagajnica (Krpan) i predstavnik nacionalne manjine (Kerekeš) spremaju se za najvažniji dan u godini – skupštinu sela Črevo. Nakon smrdljivih razgovora o odvodnim jarcima i uvijek aktualne akcije “Zbogom oružje”, na red dolazi priredba za Črevare uz lošu recitaciju, dobru narodnu glazbu, puno gemišti i kobasica sa senfom. WC je blizu i svi su dobro došli. Živjeli!

Marginalci 2022
Milan Pavlović, Jan Kerekeš i Andro Damiš u filmu Marginalci © Press

Kako i sam službeni sinopsis filma govori, radi se o komediji koja nam preslikava ironičnu sliku današnjeg društva, a što ima smješnije od istine ispričane na satiričan način s kojom se možemo poistovjetiti?

Osim što je scenarist i redatelj filma, Ljubomir Kerekeš (Ufuraj se i pukni, Zauvijek susjedi) glumi jednu od glavnih uloga, a ostali Marginalci su: Draško Zidar (Anka, Novine), Mijo Pavelko (Kraljica noći, Područje bez signala), Marija Krpan (Bibin svijet, Pod sretnom zvijezdom), Jan Kerekeš (Vatre Ivanjske, Ufuraj se i pukni), Ana Begić Tahiri (Bibin svijet, Dar Mar), Ksenija Marinković (Nebesa, Zagrebački ekvinocij), Milan Pavlović (Mujo & Haso Superstars, Lud, zbunjen, normalan) i mnogi, mnogi drugi.

Marginalci 2022
Ana Begić Tahiri i Matko Knešaurek u filmu Marginalci © Press

Ovo je sve uigrana i profesionalna ekipa glumaca koji imaju savršenu međusobnu kemiju što ih prati sa kazališnih dasaka komedije na veliko platno, te znaju što publika voli. Bez suzdržavanja i pristojnosti, Marginalcima je glavni cilj da nas zabave i nasmiju držeći ogledalo okrenuto prema nama, te poručuju:

 „Dođite u kino smijati se na svoj račun.“

U kinima od 27.10.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš, Mijo Pavelko, Marija Krpan, Jan Kerekeš, Ana Begić Tahiri, Ksenija Marinković, Milan Pavlović, Andro Damiš, Boris Svrtan, Darko Janeš, Matko Knešaurek, Luka Petrušić, Goran Koši, Hana Hegedušić
     REŽIJA: Ljubomir Kerekeš
     SCENARIJ: Ljubomir Kerekeš
     ŽANR: komedija

     O autoru

     O autoru