Tajni projekt Jordan Peelea, Keke Palmer u glavnoj ulozi

Američki glumac, komičar i redatelj Jordan Peele trenutno radi na svom trećem dugometražnom filmu.

Evo što znamo o nadolazećem projektu: u glavnoj ulozi nastupit će Keke Palmer, a trenutno traju pregovori s Danielom Kaluuyaom, pa se očekuje ponovna suradnja Peelea i britanskoga glumca ugandijskog porijekla, nakon njihove uspješne suradnje u Peeleovom redateljskom prvijencu Get Out iz 2017. godine, koji je Kaluuyaju donio nominaciju za Oskara.

Jordan Peele je ostvario značajan komercijalni uspjeh i zaradio pohvale kritike svojim filmovima Get Out i Us. S filmom Get Out osvojio je Oskara za najbolji originalni scenarij, uz nominacije za najboljeg redatelja, najbolji film te nominaciju za najboljeg glavnog glumca za Daniela Kaluuya. Zarada oba filma, Get Out i Us, premašuje 500 milijuna dolara od prikazivanja širom svijeta. Peele će novi film režirati, pisati scenarij i producirati ga zajedno s Ianom Cooperom u sklopu njihove kuće Monkeypaw Productions. Ovaj projekt je dio ekskluzivnog petogodišnjeg ugovora između Monkeypaw Productions i Universala.

Kao i s prethodnim Peeleovim filmovima, radnja se drži u strogoj tajnosti, ne znamo ništa o priči, kao ni o liku kojeg će glumiti Keke Palmer. Jedina informacija koju zasad imamo je da će Universal Pictures pustiti film u javnost 22. srpnja 2022. Ovaj film će biti Palmerina dosad najveća uloga nakon filmova Pimp i Hustlers. Ona je upravo završila snimanje filma Alice u kojemu uz nju glume reper i glumac Common i Johnny Lee Miller, u režiji Krystin Ver Linden. Trenutno posuđuje glas Mayi, liku u animiranoj seriji The Proud Family (Disney+) te liku Rochelle u seriji Human Resources, spinoffu serije Big Mouth (Netflix).

O autoru

O autoru