Pripremite se za jedinstveno horor iskustvo – u rujnu stiže ‘Abruptio’

Objavljen je novi trailer i poster za Abruptio, koji je već prozvan ‘najunikatnijim horor filmom godine’. Riječ je o lutkarskom horor filmu a dio njegove impresivne glumačke  ekipe čine Jordan Peele, Robert Englund te pokojni Sid Haig.

Film Abruptio, jedinstveni horor film koji se sastoji samo od lutaka, dobio je svoj novi trailer i poster. Ovaj film, čija je kino distribucija najavljena za 27. rujna ove godine, već je prozvan “najunikatnijim horor filmom godine”. Film je napisao i režirao Evan Marlowe (Horor House, 2012.) a njegovi producenti su Kerry Marlowe (The Impact, 2022.), i suvlasnici kompanije Umbrelic Entertainment Thomas Zambeck i Brian Katz.

Zanimljiva glumačka ekipa

Ovaj film ide pod okrilje ‘nove-stare’ kompanije Anchor Bay Entertainment, koja se ovim ali i još nekim projektima vraća na velika vrata. Kako ističu, u fokusu će im biti žanrovski filmovi, neotkrivena blaga, kultni klasici i remasterirana kataloška izdanja.

Glumačka postava je impresivna i čine ju redatelj Jordan Peele (Mi/Us, 2019.), slavni Robert Englund (Freddy Krueger iz serijala Mora u Ulici brijestova/A Nightmare on Elm Street), James Marsters (animirani film Supermanova smrt/Superman:Doomsday, 2007.), Christopher McDonald (Golfbrejker/Happy Gilmore, 1996.), Rich Fulcher (Wonka, 2023.), te pokojni Sid Haig (Ukleta kuća/House of 1000 Corpses, 2003.).

Obožavatelji horora bez sumnje će biti oduševljeni pojavom ‘Freddyja Kruegera’ Roberta Englunda na popisu glumaca kao gospodina Salka ali i vizionarskim redateljem horora Jordanom Peeleom koji glumi lika po imenu Danny. Također, ime Sida Haiga izaziva posebnu pažnju jer mu je posljednji film na kojem je radio prije nego što je preminuo.

Pravi hororski trailer

Za film se govori da govori da je ispunjen eksplozivnom napetošću a njegov službeni sinopsis glasi: “Nesretni Les Hackel se budi i otkriva da mu je u vrat ugrađena eksplozivna naprava. Mora izvršiti gnusne zločine kako bi preživio a istovremeno pokušava otkriti onoga tko stoji iza njegove nevolje.”

Najnoviji trailer je pravi hororski, popraćen klasičnom glazbom ovog žanra. Sadrži krvave i jezive trenutke, uključujući komadanje dijelova tijela lutke tako da je sve u skladu s najavom da je ” ispunjen eksplozivnom napetošću”.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Inače, ovaj horor prvi put je prikazan na prošlogodišnjem Santa Monica Film Festivalu (SAD). U međuvremenu je obilazio još festivala a trailer navodi da je uvršten u službeni program čak njih 35. Tijekom ovog mjeseca trebao bi biti dostupan i za streaming gledanje u SAD.

     Peeleov sljedeći projekt

     Ne treba čuditi povezanost redatelja Jordana Peelea s ovim filmom. On je postao jedan od najistaknutijih glasova u žanru horora otkako je njegov redateljski debi Bježi (Get Out), postao kulturološki fenomen 2017. godine. Uz filmove koji su uslijedili, Mi i Nikako (Nope, 2022.), Peele je postao prilično zauzet produkcijom filmova pod okriljem kompanije Monkeypaw Productions, koju je osnovao 2012. godine.

     Poznato je da je pomogao u produkciji redateljskog debija Deva Patela Monkey Man ali i film Candyman (2012.) te HBO TV seriju Lovecraftova zemlja (Lovecraft Country, 2020.) Njegov najnoviji pothvat kao producenta bit će za nadolazeći horor triler s Marlonom Wayansom (Air, 2023.) u glavnoj ulozi, pod nazivom Him.

     Film će režirati Justin Tipping (nekoliko TV serija među kojima se ističe Joe vs. Carole, 2022.) a scenarij potpisuju Zack Akers i Skip Bronkie, koji su kreirali hvaljenu seriju Limetown (209.).

      Osim Wayansa, ostali poznati članovi glumačke postave u filmu su Julia Fox (Bez naglih pokreta/No Sudden Move, 2021.), Tim Heidecker (Mi/Us, 2019.), Tyriq Withers (TV serija Tell Me Lies, 2022.) i stand-up komičar Jim Jefferies. Film je najavljen za sredinu rujna 2025. godine. Peele još nije objavio koji će biti njegov sljedeći redateljski posao nakon filma Nikako, budući da je štrajk sceanrista zaustavio svaki napredak koji je postigao na budućem projektu.

     O autoru

     O autoru