Jordan Peele za Božić 2024. priprema veliko iznenađenje

Američki redatelj Jordan Peele, autor filmova Bježi, Mi i Nikako, radi na svom četvrtom filmu. Kao i do sada, o njemu se, osim datuma premijere i redatelja, ništa ne zna. No, da Universal vjeruje u njega vidi se i po tome što u kina dolazi samo pet dana nakon iščekivanih filmova Avatar 3 i Sonic: Super jež 3.

Čak dva filma svestranog Jordana Peelea očekuje nas u drugoj polovini sljedeće godine. Naravno, kad je on u pitanju, sve o novim projektima je velika nepoznanica, no vijest potvrđuje kalendar filmskog studija u čijem su okrilju nastali njegovi filmovi Bježi, Mi i Nikako.

Naime, Universal Pictures najavio je za sam Božić, 25. prosinca 2024., premijeru “nenaslovljenog četvrtog filma redatelja Jordana Peelea”. Dakle, film u kina stiže samo pet dana nakon nastavka popularnih filmova – Avatara 3 Jamesa Camerona i akcijske obiteljske komedije Sonic: Super jež 3. Zanimljivo je i da je Universal za Božić prvotno najavio premijeru nestrpljivo iščekivanog mjuzikla Wicked koja će, jasno je sada, zbog Peeleovog filma biti održana ranije, 27. studenoga sljedeće godine.

“Dar-mar” u kalendaru

Istog dana kada i će vještice iz Oza imati svoju kinopremijeru, imat će je i “horor Monkeypaw produkcije”. Zbog tog projekta, o kjem se također jako malo zna, iz kalendara je uklonjen nenaslovljen animirani film. I to je podatak koji nam otkriva Universalov raspored kino premijera, a s obzirom na to da je Monkeypaw Productions tvrtka koju je 2012. osnovao Jordan Peele, jasno je da je ovaj scenarist, redatelj, glumac, komičar… napravio pravi “dar-mar” u kalendaru.

I dok je božićnu premijeru jasno naznačeno da je Jordan Peele redatelj filma, što se horora najavljenog za 27. studenoga tiče, nije poznato je li Peels redatelj, scenarist ili možda oboje.

Kako smo već napomenuli, nedostatak bilo kakvih informacija (naslov filma, glavni glumci, žanr…) za četvrti film uspješnog redatelja i scenarista postao je na neki način njegov zaštitni znak. Naime, takva je praksa bila i prilikom produkcije njegova prethodna tri horor filma koja su ponudila podžanrovsku raznovrsnost – psihološkog do neo-vestern znanstveno-fantastičnog horora.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Konstantan u uspjehu

     Dakle, Peeleov prvi film bio je psihološki horor Bježi iz 2017., koji mu je odmah priskrbio Oscara za najbolji originalni scenarij. Osim struke, dobro ga je prihvatila i publika te je zaradio 255 milijuna dolara diljem svijeta. Dvije godine kasnije objavljen je njegov film Mi koji je također zaradio 255 milijuna dolara. 2022. predstavio se s trećim filmom Nikako koji je zaradio više od 170 milijuna dolara i u kojem je ponovno surađivao s Danielom Kaluuyaom, glumcem i iz njegovog prvog filma.

     Osim kao redatelj i scenarist (prije toga i kao glumac te komičar), Jordan Peele se pokazao i uspješnim producentom o čemu svjedoče filmovi Spikea Leeja Crni član KKKlana, koji je imao šest nominacija za Oscara i osvojio onoga za najbolji adaptirani scenarij, te Candyman redateljice Nije DaCosta s Yahyom Abdul-Mateenom II u naslovnoj ulozi.

     O autoru

     O autoru