James Gunnov ‘Superman: Legacy’ dobiva novi naziv, kao i prvi pogled na Supermanov kostim

Snimanje James Gunnovog dugoiščekivanog ‘Superman: Legacy’ je počelo, no film je na prvom danu snimanja dobio i novo ime.

Doba Zack Snyderovog DCEU-a je završilo s Aquaman i izgubljeno kraljevstvo (Aquaman and the Lost Kingdom, 2023.), i sad svi željno iščekuju što će James Gunn kao glavni i odgovorni za stvaranje novog DC filmskog svijeta donijeti svježe na stol obožavatelja. Za početak, promjenu imena prvog filma novog DCU-a.

Novo ime filma i prvi pogled na Supermanov kostim

James Gunn je na podijelio na Instagramu vlastito uzbuđenje jer Superman: Legacy je počeo sa snimanjem. No film o čovjeku od čelika se više ne zove tako, već jednostavno – Superman.

Presretan što najavljujem početak glavnog snimanja SUPERMANA danas, 29. veljače, što je – slučajno i neplanirano – Supermanov rođendan. Kad sam završio prvi nacrt scenarija, nazvao sam film Superman: Legacy. Kad sam zaključio konačni nacrt, bilo je jasno da je naslov SUPERMAN. Stižemo k vama u srpnju 2025.”

Superman - James Gunn Instagram
Prvi pogled na Supermanov kostim kojeg je podijelio James Gunn (Foto: Instagram)

Ponovno pokretanje DC filmskog svijeta

Koliko god Superman možda bio jednostavan naziv za film, ipak je bolji od Superman: Legacy što pomalo zvuči kao TV film koji je nastavak serije Smallville (2001.), a ne veliki projekt koji treba pokrenuti franšizu. Slika koju je Gunn podijelio je prvi pogled na Supermanov kostim izbliza, prekriven snijegom. Kako je James Gunn prilično aktivan na društvenim mrežama, kroz idućih par mjeseci će se sigurno dobivati nove informacije o procesu snimanja, kao i nove slike likova. Vjerojatno će biti u sjeni ili iz blizine, ali i to će za početak biti dovoljno.

Novi DC Universe treba započeti s pravim hit filmom, i stoga su sve oči uprte u Jamesa Gunna i ekipu novog DC-a te se željno iščekuje kakva je nova vizija omiljenih junaka. Kako se činilo, Snyderov DCEU nije imao dugoročan plan što DCU Jamesa Gunna i Petera Safrana ima, ali svejedno moraju učiti na greškama svojih prethodnika.

Zack Snyder's Justice League
DCEU je pokušao na začetku filmskog svijeta staviti Supermana u ulogu zlikovca, no priča nikad nije dovršena (Foto: HBO Max)

Priča i likovi u filmu

Uz Jamesa Gunna, dopredsjednik DC studija Peter Safran također je dao naslutiti kako novi Superman neće biti priča o njegovom porijeklu, te da će se fokusirati na “Supermana koji balansira između svog kriptonskog nasljeđa i njegovog odgoja od strane ljudi. Superman predstavlja istinu, pravdu i američki način. On je dobrota u svijetu koji dobrotu smatra staromodnom.”

David Corenswet preuzeo je ulogu Clark Kenta/Supermana, Rachel Brosnahan je Lois Lane, a Nicholas Hoult će utjeloviti Lexa Luthora. Od ostalih glumaca ovdje su Nathan Fillion kao Guy Gardner, simpatično tvrdoglavi član Green Lantern Corpsa, Isabela Merced je Hawkgirl, Edi Gathegi glumi Mister Terrifica, Anthony Carrigan je Metamorpho, María Gabriela de Faría je The Engineer, članica The Authorityja, Sara Sampaio glumi Eve Teschmacher, Lex Luthorovu asistenticu, dok je Skyler Gisondo u ulozi Jimmyja Olsena, fotografa Daily Planeta koji je prijatelj Clarka Kenta i Lois Lane.

Superman je najavljen za izlazak 11. srpnja 2025.

O autoru

O autoru