‘Superman Legacy’: David Corenswet i Rachel Brosnahan su novi Superman i Lois

David Corenswet i Rachel Brosnahan služeno su izabrani za novog Supermana i Lois Lane u nadolazećem ‘Superman Legacy’ Jamesa Gunna

Poslije najave da DC traži nove glumce za uloge Supermana i Lois, posljednjih tjedana, a čak i mjeseci, razna imena su počela navirati kao moguća nova lica posljednjeg sina Kriptona i zvjezdane reporterke. No, napokon je odlučeno.

Raniji favoriti ipak odabrani za glavne uloge

Nakon posljednjih nekoliko tjedana kad su održavana testiranja za uloge, scenarist i redatelj James Gunn odlučio se za svog Clarka Kenta i Lois Lane za nadolazeći Superman: Legacy. David Corenswet, za kojeg se dugo vremena smatralo da je favorit, glumit će Supermana, dok će zvijezda serije The Marvelous Ms. Maisel (2017.) Rachel Brosnahan biti nova Lois Lane.

Probna snimanja za glavne uloge u filmu Superman: Legacy održana su prošli tjedan s glumcima koji su sudjelovali u nekoliko scena, dok su za jednu scenu muški kandidati bili u kostimu Supermana. Osim Davida Corensweta, ostali glumci koji su bili ‘u utrci’ za ulogu Supermana su Nicholas Hoult i Tom Brittney. Za glavnu novinarku Metropolisa, Lois Lane, ostale kandidatkinje bile su Phoebe Dynevor i Emma Mackey.

David Corenswet
David Corenswet u romantičnoj komediji Look Both Ways (Foto: Netflix)

Nakon Supermana i Lois, na redu su Lex Luthor i The Autority

Zahvaljujući hit seriji The Marvelous Ms. Maisel čija je zadnja epizoda emitirana krajem svibnja i time je zaključena priča, Rachel Brosnahan vjerojatno je poznatija od ostale dvije kandidatkinje, ali David Corenswet je još uvijek relativno nepoznat široj publici. Imao je glavnu ulogu u seriji Hollywood (2020.) i epizodnu u Političar (The Politician, 2019.), obje od kreatora Ryana Murphyja. Corenswetova posljednja uloga bila je s Mijom Goth u psihološkom horor trileru Pearl (2022.), a pojavit će se i u novom nastavku Twistera (1996).

Nakon što glavni likovi imaju svoje glumce, za očekivati je da će James Gunn prijeći na odabir još jednog veoma bitnog lika bez kojeg bilo koji film sa Supermanom ne bi bio potpun – Lexa Luthora. Ranije se već govorilo kako bi baš Nicholas Hoult mogao utjeloviti Supermanovog glavnog neprijatelja, no vrijeme će pokazati da li je to istina.

Rachel Brosnahan
Rachel Brosnahan u seriji The Marvelous Mrs. Maisel (Foto: Amazon Studios)

Članovi The Authority-ja bi se navodno prvi put trebali pojaviti u novom filmu, te će casting i za njih biti održan i sigurno pomno praćen od strane obožavatelja. Izbor grupe (anti) junaka The Authority za dolazak u DC filmski svijet iznenadio je sve, budući da nisu niti otprilike toliko poznati poput članova Lige pravde. Mada se The Authority bore za pravu stvar, ono što ih razlikuje od Lige pravde je to da ne štede nikoga kako bi se izborili za mir i pravdu, što uključuje kolateralne žrtve i nečiju smrt.

Novi Superman će imati drukčiji ton nego ‘Čuvari galaksije’

James Gunn će napisati i režirati Superman: Legacy, a obećao je da će ton filma biti drugačiji od njegovog Marvel serijala Čuvari galaksije (Guardians of the Galaxy). Dopredsjednik DC studija Peter Safran također je dao naslutiti kako Superman: Legacy neće biti priča o porijeklu Supermana, te da će se fokusirati na “Supermana koji balansira između svog kriptonskog nasljeđa i njegovog odgoja od strane ljudi. Superman predstavlja istinu, pravdu i američki način. On je dobrota u svijetu koji dobrotu smatra staromodnom.”

Superman: Legacy je najavljen za izlazak u kina 11. srpnja 2025. godine.

O autoru

O autoru