James Gunn i Peter Safran rade dugoročni plan od 8 do 10 godina za DC filmski svijet

Nakon što su prije tjedan dana izabrani da vode budućnost DC filma, TV serija i animacija, James Gunn i Peter Safran počinju sa ozbiljnim planovima.

Prošli mjesec objavljeno je da su James Gunn i Peter Safran imenovani supredsjedavajućim  i glavnim izvršnim direktorima DC Studiosa, te da će nadgledati kreativni smjer DC Universe-a na svim platformama.

Nakon što su dobili malo vremena da se smjeste u nove mekše radne fotelje i upoznaju sa situacijom, Gunn i Safran sudjelovali su u virtualnom sastanku gdje ih je direktor Warner Bros. Discoverya David Zaslav predstavio zaposlenicima studija, a sve kako bi iznijeli svoj plan za DC Universe.

Jedna filmska priča koja traje godinama

Zaslav je mjesecima govorio kako bi volio da DC postane sličniji Marvelu i njegovim filmovima po uspješnosti i narativu, koji je sa Sagom beskonačnosti (Infinity Saga) doveo ogroman broj superjunaka u isti film a time ujedno – i u kina.

James Gunn  The Suicide Squad
James Gunn i Idris Elba na snimanju DC filma Odred otpisanih: Nova misija © Warner Bros.

James Gunn i Peter Safran rekli su da im je plan ispričati jednu priču koja se proteže kroz sve aspekte DC Universea. “Ovo je toliko jedinstvena prilika da se ispriča jedna velika sveobuhvatna priča“, rekao je Safran. “Jedna prekrasna velika priča kroz film, igre, serije i animaciju.”

Gunn se nadovezao da su već počeli raditi na onom što će biti plan od osam do deset godina za čitavu priču.
Prilika da se DC učini najboljim mogućim kakav bi i trebao biti — to je razlog zašto radim ovaj posao jer znam da Peter i ja to možemo”, rekao je Gunn. “Proteklih nekoliko dana proveli smo sa skupinom nekih od najboljih mislilaca u industriji, najboljih scenarista u industriji koji su počeli izrađivati plan od osam do deset godina kako će to izgledati u kinima, na TV-u, i animiranom dijelu, baš detaljno za ove likove.

Batman Vs Superman
Scena iz DCeva filma Batman v Superman: Zora pravednika © Warner Bros.

Svi uključeni kao fanovi strip junaka

Gunn je također izrazio svoju ljubav prema opskurnijim, manje poznatim DC likovima, kao što su Metal Men i Bat-Mite, ali definitivno je i obožavatelj poznatih heroja.

Volim Supermana i volim Batmana. Volim interakciju njih dvojice. Volim načine na koje su isti i načine na koje su potpuno različiti.”

Gunn i Safran odgovaraju direktno Zaslavu, no ova suradnja se sigurno ne bi odvila na ovakav način da i Zaslav nije ljubitelj strip junaka. James Gunn mu je tokom sastanka poručio:

Znam da sve ovo radiš jer i ti voliš te likove, i voliš mogućnost, nadu koju oni predstavljaju i to nam je od početka jasno. Nikada ne bismo ovo razmatrali da nije tako, i stoga, hvala ti.

O autoru

O autoru