James Gunn spominje mogući crossover Marvelovih i DC filmova

James Gunn se dotaknuo teme mogućeg Marvel/DC crossovera, ali ako bi se tako nešto dogodilo, za sada je godinama daleko.

Može li se Iron Man susresti s Batmanom? Može li Spider-Man izmijeniti koju šalu s Flashom? Thanos i Darkseid bi mogli razmijeniti ideje o osvajanju svijeta? Teško je zamisliti da dvije najveće stripovske franšize udružuju snage na velikom platnu, ali Marvelov i DC-ev crossover nije potpuno nemoguć sad kad je James Gunn preuzeo vodstvo DC Studiosa.

Razgovori o zajedničkom projektu

U razgovoru s Empireom, James Gunn se dotaknuo mogućeg Marvel/DC crossovera. „Siguran sam da je to vjerojatnije sada kada sam glavni u DC-u“, rekao je Gunn. „Tko zna?“ Prije nego što se obožavatelji počnu previše uzbuđivati, ni o čemu se nije ozbiljno razgovaralo, a Gunn je rekao da se DC Universe mora uspostaviti prije nego što se uzme u obzir bilo kakav crossover događaj.

To je, međutim, još daleko“, rekao je Gunn. „Mislim da prvo moramo uspostaviti ono što radimo u DC-u. Lagao bih kad bih rekao da o tome nismo razgovarali. Ali sve su rasprave bile vrlo, vrlo lagane i zabavne.“

JLA/Avengers
JLA/Avengers (Foto: DC, Marvel)

Raniji crossoveri u stripu

Prvi pravi crossover između Marvela i DC-a bio je u stripu Superman vs The Amazing Spider-Man iz 1976. gdje su se obojica borili protiv Lexa Luthora i Doktora Octopusa. Posljednji u nizu crossover je bio JLA/Avengers iz 2003. Kurta Busieka i Georgea Péreza, te slovi za najboljeg od svih koji su izašli kroz godine.

Zahvaljujući Marvelu i DC-u, te ipak malo drukčijem oskarovskom filmu Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All at Once, 2022.), publika se sve više navikava na pojam multiverzuma i njegovih nebrojenih mogućnosti spajanja svjetova. Možda se Marvelov i DC-ev crossover neće dogoditi u tako skorije vrijeme, ali po svemu sudeći, samo je pitanje vremena.

O autoru

O autoru