‘Pčelar’: Kada postojeći sistem propada, na Jasonu Stathamu je da ga ispravi

U novom akcijskom trileru Davida Ayera, Jason Statham je bivši član opasnih operativaca koji djeluju izvan zapovjednog lanca. I netko ga je naljutio.

Kada korupcija i pohlepa poremete sustav, potreban je Pčelar. Nakon što se povukao iz Pčelara, tajne elitne organizacije, Adam Clay živi usamljeničkim životom brinući se za svoje pčele. Međutim, kada njegovoj starijoj susjedi prevarom otmu životnu ušteđevinu s tragičnim posljedicama, Adam Clay se vraća u akciju. Odlučan potražiti pravdu za svoju susjedu, Clay otkriva mrežu smrtonosnih prijevara koje je orkestrirala moćna organizacija kojoj su meta najranjiviji slojevi društva. Dok se bori protiv agenata FBI-a, prevaranata 21. stoljeća, pa čak i vlastite zamjene u Pčelarima, Clayeva misija evoluira u nešto veće: razotkrivanje sveprisutnog sustava korupcije koji prijeti društvu u cjelini.

Akcijski film za adrenalinski početak godine u kinima

Kao i Pčelar u ovom filmu, Jason Statham ne uzima predaha kada je posao u pitanju jer akcijskoj zvijezdi je ovo peti film u samo godinu dana. Od Operacija Fortune: Pljačka stoljeća, Brzi i žestoki 10, Meg 2: Put u dubinu, Plaćenici 4, pa sve do Pčelara – Statham je namlatio mnoštvo kriminalaca i prahistorijskih predatora, no ovaj puta je osobnije nego u dosadašnjim filmovima. On kreće na velike korporacije čija korupcijska mreža seže do samog društvenog vrha i pritom ne bira sredstva dolaska do osvete onima koji su naudili njegovim bližnjima.

pčelar
Jason Statham u filmu ‘Pčelar’ (Foto: MGM)

Pčelar (The Beekeeper) je nešto što svi ljubitelji beskompromisnog akcijskog filma čekaju, a to je non-stop akcija uz tek pokoji predah kako bi se sagledala situacija, napunilo kanistere s benzinom i krenulo u napad.

Redatelj i scenarist ‘Pčelara’

Kroz akciju Stathama vodi redatelj David Ayer iza kojeg su vizualno snažni filmovi koji gledatelja stalno drže u iščekivanju iduće scene, poput Odred otpisanih (Suicide Squad, 2017.), Srce od čelika (Fury, 2014.) i Posljednja patrola (End of Watch, 2012.).

Mada je Jason Statham jedan od producenata a David Ayer redatelj i producent, priča o Pčelarima je smišljena i napisana od strane Kurta Wimmera, scenarista hitova Afera Thomasa Crowna (The Thomas Crown Affair, 1999.), Equilibrium (2002.) i Građanin opasnih namjera (Law Abiding Citizen, 2009.). Kako svaki od tih filmova ima višeslojnu priču i od Pčelara se može očekivati takav scenaristički pristup, pogotovo jer radnja zadire u korporacijske vode. Naravno, uz redovno razbijanje zločestih i korumpiranih glava od strane naslovnog antijunaka.

Pčelar
Joshn Hutcherson u filmu ‘Pčelar’ (Foto: MGM)

‘Pčelar’ bi mogao postati franšiza

Studio navodno želi od Pčelara stvoriti franšizu koja bi gledatelje još više uvukla u svijet njihove košnice i načina djelovanja, što znači da smatraju kako trenutno imaju hit u rukama. A prema onome što se može vidjeti iz trailera, akcija neodoljivo podsjeća na John Wick franšizu ali uz više verbalnog sudjelovanja Jasona Stathama u priči za razliku od šutljivog Keanu Reevesa koji u četvrtom nastavku kaže samo 384 riječi. To je jako malo govora za film koji traje skoro 3 sata.

Glumci u filmu

Uz Jasona Stathama, u Pčelaru glume Emmy Raver-Lampman (The Umbrella Academy, 2019.) kao agentica Verona Parker, Josh Hutcherson (Five Nights at Freddy’s, 2023.) je Derek Danforth, a Jeremy Irons (Ukleti blizanci, 1988.) je Wallace Westwyld. U ostalim ulogama su Minnie Driver, Phylicia Rashad, Taylor James, i Bobbi Naderi.

Tko od njih radi za dobrobit košnice, a tko je prikriveni stršljen koji ju namjerava uništiti, saznat će se ovog siječnja.

U kinima od 11.01.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Jason Statham, Emmy Raver-Lampman, Josh Hutcherson, Minnie Driver, Jeremy Irons, Phylicia Rashad, Taylor James, Bobbi Naderi
     REŽIJA: David Ayer
     SCENARIJ: Kurt Wimmer
     PRODUCENTI: Jason Statham, David Ayer, Kurt Wimmer, Bill Block, Chris Long
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Andrew Golov, Thom Zadra, Mark Birmingham
     ŽANR: akcija, triler

     O autoru

     O autoru