‘Meg 2: Put u dubinu’: Ljeto je ove godine upravo dobilo zube

Jason Statham se vraća u nastavku ljetnog blockbustera iz 2018. godine, a s njime stižu ogromne morske psine kakve današnje plaže još nisu vidjele.

Zaronite u neistražene vode s Jasonom Stathamom i globalnom akcijskom ikonom Wu Jingom dok vode odvažni istraživački tim ronioca u najveće dubine oceana. Njihovo putovanje ubrzo postaje kaos kada zlonamjerna rudarska kompanija zaprijeti njihovoj misiji i natjera ih na bitku za preživljavanje s visokim ulozima. Suprotstavljeni kolosalnim morskim psima megalodonima s jedne strane, te nemilosrdnim otimačima s druge, naši heroji moraju nadmudriti te nemilosrdne predatore u utrci s vremenom.

Meg 2 Put u dubinu
Jing Wu i Jason Statham u filmu Meg 2: Put u dubinu (Foto: Warner Bros.)

Ljeto bez blockbustera o divovskim morskim psima bilo bi nepotpuno, a to zna i ekipa filma Meg 2: Put u dubinu (Meg 2: The Trench) koji nas ovog kolovoza odvodi u dubine Marijanske brazde na borbu za goli život koju predvodi akcijska zvijezda Jason Statham.

Statham se vraća kao Jonas Taylor, podvodni spasioc iz prvog dijela koji se već susreo s megalodonom u Meg: Predator iz dubina (The Meg, 2018.), a s njim su i Cliff Curtis kao njegov prijatelj Mac, Page Kennedy kao inženjer DJ i Shuya Sophia Cai kao Meiying Zhang. Kineska akcijska zvijezda Jing Wu pridružuje se ekipi u novom nastavku, kao i Sienna Guillory i Sergio Peris-Mencheta.

Redatelj prvog dijela, Jon Turteltaub, za nastavak je redateljsku palicu predao Benu Wheatleyu kojem uspješno skakanje iz žanra u žanr nije strano i sad preuzima kormilo filma Meg 2. Wheatleyev katalog filmova je doista raznolik, poput neobičnih horora Odmor iz pakla (Sightseers, 2012.) i Lista za odstrel (Kill List, 2011.), sf drame Neboder (High-Rise, 2015.), misterije Rebecca (2020.) i krimi akcijske komedije Free Fire (2016.). Baš zbog takve filmografije i teme kakvu Meg 2 zahtijeva, a to je akcija, crni humor i sf, Wheatley se čini kao savršen izbor za redatelja.

Meg 2 Put u dubinu
Jason Statham u filmu Meg 2: Put u dubinu (Foto: Warner Bros.)

Ali za razliku od prvog nastavka, ovaj put se čini da ovdje nije samo jedan megalodon, već njih više koji love u čoporima, a očito da su prisutna i ostala prahistorijska stvorenja koja će samo povećati kaos na godišnjem odmoru nesretnih kupača i slučajnih prolaznika.

Prvi nastavak Meg: Predator iz dubina inspiriran je sf horor romanom Meg: A Novel of Deep Terror (1997.) Stevea Altena, dok Meg 2 inspiraciju vuče iz nastavka knjige  The Trench (1999.). Serijal knjiga Meg sveukupno ima 8 dijelova, a ako se i Meg 2 pokaže kao kino hit u što nitko ne sumnja, Jason Statham i Meg bi se još nekoliko puta mogli vratiti na velike ekrane po repete.

U kinima od 03.08.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Jason Statham, Jing Wu, Shuya Sophia Cai, Cliff Curtis, Sienna Guillory, Page Kennedy, Sergio Peris-Mencheta
     REŽIJA: Ben Wheatley
     SCENARIJ: Jon Hoeber, Erich Hoeber, Dean Georgaris
     PRODUCENTI: Lorenzo di Bonaventura,Belle Avery
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Jason Statham, Jing Wu, Cate Adams, Randy Greenberg, Erik Howsam, Ruigang Li, Gerald R. Molen, E. Bennett Walsh, Catherine Xujun Ying
     ŽANR: avantura, akcija, sf

     O autoru

     O autoru