Prvi ratni, i do sada najskuplji, film studija A24 ima ‘zvjezdanu’ glumačku postavu

Civil War smješten je u distopijsku budućnost, a u filmu glume Kirsten Dunst, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Nick Offerman te Cailee Spaeny.

Nezavisni A24 na kapaljku daje informacije o svom novom filmu Civil War koji bi trebao biti objavljen u prvom dijelu 2024. godine. Ipak, nakon postera i trailera koji su donekle dali do znanja što možemo očekivati u filmu, sad je poznato i to da će film biti dosta kraći no što je prvotno najavljeno.

Naime, u početku se govorilo da će ovaj akcijski distopijski film redatelja i scenarista Alexa Garlanda trajati tri sata i 15 minuta, no sad je obznanjeno da će film trajati 109 minuta.

Iako nas naziv filma navodi na pomisao da će nas film radnjom vratiti u prošlost, Civil War će nam zapravo pružiti futurističko distopijsko okruženje koje, imajući na umu prethodne Garalndove filmove poput Ex Machine (2014.) koji je bio nominiran za Oscara, i nije preveliko iznenađenje.

Prepoznatljiv “potpis” redatelja

Dakle, radnja prati skupinu novinara koji kreću na putovanje kroz SAD usred sve intenzivnijeg građanskog rata koji je zahvatio cijelu zemlju. Tijekom svog putovanja nailaze na nekoliko po život opasnih izazova. Istovremeno, vlada se pretvara u distopijski režim, a radikalne partizanske skupine često sudjeluju u političkom nasilju.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     A osim distopijske tematike, akcija kojom trailer “pršti” još je jedna karakteristika svojstvena Alexu Garlandu. A ovaj engleski književnik, scenarist te filmski producent i redatelj ni u Civil Waru nije odustao od još nečega sveprisutnog u njegovom filmovima – poznatim glumcima.

     Tako u filmu jednu od glavnih reporterki glumi Zlatnim globusom nagrađena glumica za ulogu u psihološkom filmu katastrofe Melankolija (Melancholia, 2011.), Kirsten Dunst, a uz nju glumačku ekipu upotpunjuju brazilski glumac Wagner Moura, američki kazališni i filmski glumac Stephen McKinley Henderson te Nick Offerman kao američki predsjednik koji, opijen moći, pod svaku cijenu želi zadržati vlast. Tu su i američki glumac Jesse Plemmons, britanska glumica, model i balerina Sonoya Mizuno te Cailee Spaeny koju smo ove godine gledali kao Priscillu Presley u biografskom filmu Priscilla.

     Izdašan budžet

     S budžetom od 75 milijuna dolara, Civil War je najskuplji film produkcijske kuće A24 do sada, a s obzirom na glumačku postavu, poprilično je jasno čemu je namijenjen određeni dio financijskih sredstava.

     Osim što je do sada najskuplji, ovaj je film i prvi ratni film studija A24. No, imajući na umu da iz “radionice” ove produkcije kuće izlaze sami hitovi, očekivanja su velika. Podsjetimo, A24 stoji iza ovogodišnjeg dobitnika Oscara za najbolji film (ali i najbolju režiju, najbolju glumicu, najboljeg sporednog glumca, najbolju sporednu glumicu, najbolji scenarij i najbolju montažu), Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All at Once, 2022.). Budući da su ove godine, između ostalih filmova, objavili Beau se boji (Beau is Afraid), Priscillu i The Iron Claw, možemo očekivati da će A24 konkurirati i za ovogodišnje Oscare.

     Civil War se u kinima očekuje 26. travnja 2024.

     O autoru

     O autoru