Kim Cattrall ruši stereotipe u seriji ‘Glamorous’

Isti dan kad je Max počeo s emitiranjem druge sezone serije I tek tako…, Netflix je ponudio novu seriju s nedostajućom članice kultne serije Seks i grad Kim Cattrall.

Osim šop ćemo ju imati prilike vidjeti kao Samanthu Jones u jednoj sceni druge sezone serije I tek tako… (And Just Like That…, 2021. – danas), Kim Cattrall odnedavno gledamo i u  novoj Netflixovoj seriji Glamorous.

Riječ je o LGBTQ humorističnoj seriji koja (za sada) broji deset epizoda, a koju kritičari nazivaju suvremenom verzijom filma Vrag nosi Pradu (The Devil Wears Prada, 2006.). U njoj je Kim Cattrall zamijenila Meryl Streep, dok je ulogu Anne Hathaway preuzela nebinarna osoba Miss Benny. Iako upravo Miss Benny tumači glavni lik u seriji – queer mladića Marca Mejia koji je zapeo i profesionalno i privatno i ne zna kud dalje – naslovni glamur svakako donosi Kim Cattrall koju gledamo u ulozi Madolyn Addison, vlasnice kozmetičkog carstva svjesne potreba uvođenja noviteta u svoje poslovanje.

Upravo s tim ciljem ona i zapošljava Marca Mejia kao osobnog asistenta te od njega očekuje da bude njezine “oči i uši”, da sklapa prijateljstva i sazna što joj se događa iza leđa.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Nalik na Samanthu Jones

     Dakako, njezina uloga Madolyn svakako podsjeća na Samanthu Jones iz Seksa i grada (Sex and the City, 1998. – 2004.) jer je, baš kao i Samantha, fokusirana na karijeru te inkluzivna, ali Madolyn donosi i novu sliku visokopozicionirane poslovne žene.

     Naime, žene čiji položaj uključuje moć, na malim ekranima redovito se prikazuju kao drske, nesimpatične i obično usamljene. Na vrhu liste takvih “ledenih kraljica”, svakako je Miranda Priestly iz filma Vrag nosi Pradu.

     Iako će većina reći da podržava žene-šefice, ne možemo se oteti dojmu da se one redovito u serijama i filmovima prikazuju u negativnom kontekstu – ako su frustrirane i ljute pripisuje se to neracionalnom stanju vezanom uz PMS, a oko su pak smirene, pribrane i same donose sve važne odluke, onda su – nepristojne.

     Uloga Madolyn Addison vrlo je slična onoj po kojoj je Kim Cattrall i najpoznatija – Samanthe Jones (Foto: Netflix)

     Nove postavke

     E pa Madolyn Addison donekle donosi novu sliku televizijske predsjednice uprave velike tvrtke, ali i zadržava sveprisutnu dualnost lika, posebno u poslovnom segmentu života.  

     Ipak, pokazuje da, iako što kao bivši model teži perfekcionizmu, može podnijeti sram zbog objavljenih “nezgodnih” fotografija, osim toga otvorena je za prijedloge kupaca njezinih proizvoda zbog čega i zapošljava Marca Mejia, a ne libi se ni emocionalno otvorenih razgovora s, primjerice, osobnim vozačem te na taj način svakako odstupa od dosadašnjih stereotipa o uspješnim poslovnim ženama.

     Osim Cattrall i Miss Benny, u seriji glume i Zane Phillips koji utjelovljuje Chada, Madolyninog sina i direktora prodaje zatim Jade Payton kao Madolynina prva asistentica Venetia koja se brine o Marcu, Michael Hsu Rosen glumi grafičkog dizajnera Bena, a Ayeshu Harris gledamo kao grafičku dizajnericu Britt, dok Graham Parkhurst tumači lik Parkera, sportaša koji se želi spetljati s Marcom.

     Iako još nema najava za drugi sezonu, vjerujemo da će do nje doći jer Glamorous donosi ležernu svježinu u inače vrlo krute televizijske priče o velikim tvrtkama i visokoj modi.  

     O autoru

     O autoru