Tim Curry je zbog zahtjevne uloge u ‘Odgonetki’ morao zatražiti medicinsku pomoć

Velika završnica (ili završnice) filma ‘Odgonetka’ je toliko iscrpila Tima Curryja da je morao potražiti pomoć medicinske sestre.

Njegovo ima možda i ne, ali lice svakako svi prepoznaju jer uvijek je najupečatljiviji dio filma gdje god da se pojavi. Isto tako je i u kriminalističkoj misterioznoj komediji Odgonetka (Clue, 1985.) gdje je Tim Curry kao batler doista nosio sve pred sobom u filmu.

Tim Curryjev lik nikad ne uzima zraka tijekom završnih scena

Glumac, koji je glumio batlera Wadswortha, nedavno je podijelio detalje o svom radu na Odgonetki. Tijekom razgovora s Empireom, Tim Curry se prisjetio kaosa koji je nastao prilikom snimanja Odgonetke, prvenstveno u završnim scenama jer njegov lik ima zadatak objasniti gostima i publici tko je ubio gospodina Boddyja, čime, gdje i kako. I sve to je morao učiniti više puta, budući da Odgonetka ima različite završetke.

Bilo je pomalo zastrašujuće, jer nikad ne udahne!” rekao je o ulozi Wadswortha u Odgonetki. “Bilo je iscrpljujuće… Zapravo, kad smo završili tu sekvencu, morao sam otići do medicinske sestre na setu. Tlak mi je skočio u nebesa!”

Odgonetka 1985 Clue
Tko je počinio strašan zločin u filmu Odgonetka? (Foto: Paramount Pictures)

Četvrti završetak filma je izbačen iz filma

Konačni rezultat je odličan, i Curryjeva izvedba je definitivan uzor za sve filmove koji zaključuju priču otkrivanjem što se dogodilo kroz monolog. Odgonetka ima više završetaka, no ispostavlja se da je zapravo postojao i četvrti u kojem je Tim Curryjev Wadsworth krenuo u ubilački pohod po kući, što je redatelj Jonathan Lynn izbacio iz filma.

Nije bilo dovoljno smiješno. Nije bilo dovoljno iznenađujuće. Film je završio antiklimaksom. Pa sam ga samo uklonio. Tri su bila dovoljna.” Tako da Odgonetka službeno ima tri završetka, od kojih su dva otkrila Wadswortha kao agenta FBI-a, dok je drugi imao preokret gdje je zapravo on pravi gospodin Boddy.

Unatoč bolesti, glumac je i dalje veoma aktivan

Osim Wadswortha, najupečatljivije uloge Tima Curryja su Pennywise u Ono (It, 1990.), Dr. Frank-N-Furter u The Rocky Horror Picture Show (1975.), Gospodar tame u Legenda (Legend, 1985.) i sumnjičavi vratar hotela Mr. Hector u Sam u kući 2 (Home Alone 2: Lost in New York, 1992.), no to je samo djelić uloga koje opisuju svestranost ovog glumca.

Otkako je prije više od deset godina doživio moždani udar, Tim Curry je ograničio svoje uloge na filmu i televiziji držeći se glasovne glume. Ipak, nastavio se javno pojavljivati na konvencijama i skupovima, pokazujući svoju srdačnu privrženost obožavateljima i svojoj karijeri.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru