Robert Pattinson glavni je ‘krivac’ za ‘Oppenheimera’, a Nolan otkriva zašto ga nema u filmu

Novog filma Christophera Nolana možda ne bi bilo da nije bilo zvijezde iz njegovog filma Tenet te prošlogodišnjeg Batmana.

Nakon vrhunskih hitova kao što su Interstellar (2014.), Dunkirk (2017.), Početak (Inception, 2010.) te Prestiž (The Prestige, 2006.), od 20. srpnja moći ćemo gledati najnoviji film renomiranog britansko-američkog redatelja Christophera NolanaOppenheimer. Riječ je o biografskom filmu, temeljenom na istinitoj priči o J. Robertu Oppenheimeru, fizičaru čija su istraživanja bila ključna u razvoju prvog nuklearnog oružja na svijetu u kojem naslovnu ulogu igra irski glumac Cillian Murphy.

A prema riječima samog redatelja, jedan je drugi glumac glavni “krivac” za njegov novi film koji s nestrpljenjem očekujemo krajem ovog mjeseca. Naime, Nolan je rekao da je na ideju za snimanje Oppenheimera došao odmah nakon što je završio rad na svom posljednjem filmu, SF akciji Tenet (2020.), i interakcije s jednim od glavnim glumcem iz tog filma, Robertom Pattinsonom kojeg smo prošle gledali i u naslovoj ulozi u filmu Batman.

Redatelj je to otkrio u razgovoru s novinarkom Tarom Hitchcock koja ga je pitala je li istina da ga je upravo Robert  Pattinson inspirirao da snimi film poklonivši mu knjigu Oppenheimerovih govora, a onda je u šali dodala i pitanje zašto engleski glumac nije dobio ulogu u filmu ako je to zaista bilo tako. Nolan se nasmijao i prvo odgovorio na drugo pitanje objasnivši da je Pattinson “bio zauzet” te je potom potvrdio da je bilo baš tako kako je rekla.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     “Da, Rob je sve ‘zakuhao’ tijekom snimanja Teneta, u kojem se pozivamo na Oppenheimera. Pisao sam o trenutku u kojem Oppenheimer i znanstvenik Projekta Manhattan razmišljaju o tome kako bi taj prvi atomski uređaj koji su napravili mogao pokrenuti lančanu reakciju koja bi uništila svijet. Upotrijebili smo to kao metaforu za Teneta, a na kraju naše suradnje poklonio mi je tu knjigu s Oppenheimerovih govora iz 1950-ih i zaista je bilo inspirativno čitati razmišljanja velikog uma koji se pokušava nositi s posljedicama svojih otkrića koja uvijelike mijenjaju način života”, rekao je Nolan te dodao da se stvarno “navukao” na knjigu i stvaranje nove priče za film.

     I zvijezda Oppenheimera, Cillian Murphy, razgovarao je s Tarom Hitchcock o filmu te je rekao da ga je kraj filma “nakautirao” te da bi film mogao imati srlo snažan utjecaj na emocije svakog gledatelja.  

     “Film te ostavlja ‘u komadima’. Mogu reći da je mene nakautirao”, rekao je Murphy.

     Christopher Nolan je režirao Oppenheimera, ali i napisao scenarij koji se temelji na knjizi “Američki Prometej: Trijumf i tragedija J. Roberta Oppenheimera” autora Kaija Birda i Martina J. Sherwina. Nolan je, zajedno sa suprugom Emmom Thomas te Charlesom Rovenom, i producent filma, a uz Murphyja, u filmu glume Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Casey Affleck, Rami Malek, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine i Tony Goldwyn.

     Oppenheimer u kina dolazi kad i Barbie, a film ima R (restricted) oznaku, odnosno ne preporuča se da ga gledaju mlađi od 18 godina. Zadnji Nolanov film s tom oznakom bio je Nesanica (Insomnia, 2002.).

     O autoru

     O autoru