Christopher Nolan i Universal Pictures zajedno

Vijest o početku suradnje Universal Pictures i Christophera Nolana u Hollywoodu i cijelom filmskom svijetu odjeknula je poput atomske bombe.

Universal Pictures je preuzeo financiranje i distribuciju sljedećeg filma peterostrukog kandidata za Oscara, genijalnog redatelja Christophera Nolana.

Slavni redatelj, potpisuje kultne filmove Memento (2000.), Dunkirk (2017.), Interstellar (2014.), Inception (2010.) i tri filma iz Batman franšize, sada se vraća s novim projektom o nastanku atomske bombe.
Film će biti baziran na Nolanovom scenariju o J. Robertu Oppenheimeru i njegovoj ulozi u razvoju atomske bombe. Teorijski fizičar koji je postao direktor laboratorija Los Alamos, Oppenheimer je vodio istraživanje i projekt razvoja bombe koja je završila Drugi svjetski rat, tajno nazvan The Manhattan Project. Nolan će film producirati zajedno sa svojom suprugom i dugogodišnjom producentskom partnericom Emmom Thomas za njihovu kuću Syncopy Inc.

Produkcija filma kreće već u prvom kvartalu 2022. godine, a Nolanov dugogodišnji suradnik Cillian Murphy je jedan od kandidata za glavnu ulogu.

Murphy je samo jedan od dugogodišnjih Nolanovih omiljenih glumaca, a popis je zaista impresivan. Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Marion Cotillard, Anne Hathaway, Gary Oldman, Morgan Freeman i Christian Bale su Nolanovi najčešći suradnici, a Michael Caine je glumio u čak šest njegovih filmova.

Novi projekt vjerojatno označava kraj dugogodišnje suradnje Nolana i Warner Brothersa koja nam je donijela trilogiju The Dark Knight te uspješnice Inception, Dunkirk i Tenet.

Nolan i Warner Brothers imali su loše iskustvo sa zadnjim filmom, Tenet, zbog njegovog istovremenog prikazivanja u kinima i na streaming servisu. Do neslaganja je došlo između kreativnog i korporativnog pristupa kada je šef WarnerMedia Jason Kilar odlučio, da se svi filmovi u 2021. godini prikazuju istovremeno u kino dvoranama i na streaming servisu sa ciljem podizanja broja pretplatnika na HBO Max.

O autoru

O autoru