James Caan bio je zbunjen Wes Andersonovim načinom snimanja

Danas svaki ljubitelj filma zna kakav jedinstven stil Wes Anderson ima, no dok je snimao svoj prvi film gdje je glumio i James Caan, uspio je zbuniti glumačkog veterana.

Visoko stilizirani filmovi puni jarkih boja s hrpom ekscentričnih likova koji kao da su pali s druge planete, a gotovo uvijek ih glume Bill Murray, Owen Wilson ili Jason Schwartzman. Naravno, ovdje se govori o filmovima Wesa Andersona koji je od svojih prvih filmova počeo stvarati svoj osebujni stil kojeg se danas bez problema može prepoznati.

‘Ovako se ne snimaju filmovi’

Uvijek se od negdje mora početi sa stvaranjem, a Wes Anderson je svoju redateljsku karijeru započeo s krimi komedijom Provalnici diletanti (Bottle Rocket, 1996.) gdje je pored debitanata Owena i Lukea Wilsona glumio i veliki James Caan. Bez sumnje, bilo bi zanimljivo promatrati kako je glumac kalibra poput Jamesa Caana promatrao što Wes Anderson izvodi pokušavajući snimiti svoj prvi film. Toga se prisjetio i sam Anderson, te podijelio koliko je zbunjeno Caan izgledao.

Sjećam se da je James Caan došao na set ‘Provalnika diletanata’ i doista je rekao: ‘Što to radite?’“, ispričao je Anderson. “Radili smo stvari za koje je on mislio: ‘Ovako se ne snimaju filmovi’, ali nam se nekako prilagodio.”

Provalnici diletanti - Bottle Rocket
James Caan s braćom Lukeom i Owenom Wilsonom na setu ‘Provalnika diletanata’ (Foto: Columbia Pictures)

‘Valjda je svaki redatelj takav’

Kako se u njegovim filmovima najčešće pojavljuju isti glumci, svi oni su se naviknuli na redateljev neobičan stil, no uvijek se pojave i nova lica te ostanu zbunjeni poput Jamesa Caana. “Ljudima koji su tek pridošlice na setu ili procesu snimanja jednog od mojih filmova čini se jako čudno. To nije nužno način na koji se inače snimaju filmovi. Vjerojatno je svaki redatelj takav. Imamo svoje čudne metode, koje su na neki način počele s prvim filmom koji sam snimio.”

Nakon što je prošle godine imao kino hit Asteroid City (2023.), te je ovog ožujka za The Wonderful Story of Henry Sugar (2023.) osvojio Oscara za najbolji kratki igrani film, Wes Anderson je upravo završio snimanje akcijske komedije The Phoenician Scheme. Za taj film vraćaju se Andersonovi stalni glumci, ali bit će i pridošlica na nedvojbeno šareni set. U The Phoenician Scheme glume Bill Murray (naravno), Benedict Cumberbatch, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Benicio del Toro, Michael Cera, Charlotte Gainsbourg, i mnogi, mnogi drugi.

O radnji se još ne zna ništa, kao ni to kad bi trebao izaći.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru