Paramount priprema remake klasika ‘Oficir i džentlmen’

Kompanija Paramount angažirala je Milesa Tellera, zvijezdu filma Top Gun: Maverick, za remake mornaričke drame Oficir i džentlmen. U originalnom filmu glavnu ulogu igrao je Richard Gere i jedan je od njegovih najpoznatijih filmova.

Popularni The Hollywood Reporter, objavio je da je glumca Milesa Tellera kompanija Paramount angažirala za remake filma Oficir i džentlmen (An Officer and a Gentleman). U originalnom filmu iz 1982. godine glavnu ulogu igrao je Richard Gere. Uz njega u filmu su glumili još i Debra Winger te pokojni Louis Gossett Jr.. Odlično primljen i od kritike i od publike ostvario je veliki komercijalni uspjeh. Snimljen je s budžetom od 7,5 milijuna dolara a na kino blagajnama je zaradio čak 190 milijuna. Film Oficir i džentlmen smatra se jednim od najpoznatijih Gereovih filmova.

Također, bio je nominiran za 6 nagrada Oscar a osvojio je dva – za najbolju sporednu ulogu dobio ga je sjajni Louis Gossett Jr. a drugi je dodijeljen za najbolju pjesmu, popularni hit Up Where We Belong kojeg su otpjevali maestralni Joe Cocker (koji je preminuo 2014. godine) i nekada hvaljena i popularna američka pjevačica Jennifer Warnes.

Jedan od najpoznatijih Gereovih filmova

Glavni junak originalnog filma je Zack Mayo (Richard Gere), mladić koji se upravo upisao u školu američkog mornaričkog zrakoplovstva, prvenstveno kako bi se dokazao ocu alkoholičaru, bivšem vojniku, koji je svoga sina uvijek smatrao nesposobnim. Iako nadaren i vješt, Mayo zbog svoje nagle naravi i nepoštivanja autoriteta često upada u probleme i sukobe s nadređenima.

Narednik Emil Foley (Louis Gossett Jr.) tako ima težak zadatak obuzdavanja divljega karaktera, ali i procjene Zackove stvarne ambicije. Situacija se počinje polako mijenjati kada Zack upozna Paulu Pokrifki (Debra Winger), djevojku koja, osim svoje obitelji, nema ništa te shvaća da konačno mora odlučiti što želi od svoga života.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Film Oficir i džentlmen smatra se jednim od najpoznatijih Gereovih filmova. Nakon ove uloge postao jedan od glumaca za kojim uzdišu žene diljem svijeta. Film je režirao Taylor Hackford, koji je 2004. godine snimio izvrsnu biografsku dramu Ray za koju je osvojio dvije nominacije za Oscara (najbolji film i režija).

     Miles Teller kao Gere

     Kompanija Paramount angažirala je Milesa Tellera za ulogu koju je imao Richard Gere u originalnom filmu. On je glumio je Bradleyja “Roostera” Bradshawa u Top Gun: Maverick (2022.), uz Toma Cruisea i Glena Powella (Hit Man, 2024.). Oscarom nagrađeni nastavak Top Guna jedan je od najvećih uspjeha na kino blagajnama 2020-ih, zaradivši 1,49 milijardi dolara diljem svijeta.

     Miles Teler u filmu ‘Top Gun: Maverick’ (Foto: Paramount)

     Iako još nema informacija tko će biti redatelj remakea, zna se da je Dana Fox, poznata kao scenaristica romantičnih komedija kao što su Pratnja za vjenčanje (The Wedding Date, 2005.) i Dok nas jackpot ne rastavi (What Happens in Vegas, 2008.), napisala scenarij, adaptirajući izvorni Matta Johnsona.

     Teller će se vratiti s Cruiseom i Powellom kako bi glumio u Top Gunu 3, koji je ranije ove godine najavio Paramount. Međutim, producent Jerry Bruckheimer nedavno je zamolio za strpljenje i izjavio da je treći nastavak Top Guna u ranoj fazi razvoju.

     Spomenimo da bi Tellera do kraja ove godine trebali vidjeti i u romantičnom akcijskom filmu The Gorge, u kojem će glumiti uz Anyu Taylor-Joy (Furiosa:Pobješnjeli Max saga/Furiosa: A Mad Max Saga, 2024.)

     O autoru

     O autoru