Wes Anderson ubuduće želi snimati više kratkih filmova

Jedan od najoriginalnijih holivudskih redatelja, Wes Anderson, želi nastaviti snimati kratke filmove te se nada da će njima mladu publiku potaknuti na čitanje.

Čudesna priča o Henryju Sugaru (The Wonderful Story of Henry Sugar), Otrov (Poison), Labud (The Swan) i Lovac na štakore (The Rat Catcher) četiri su kratka filma koje je Wes Anderson snimio za Netflix, a, prema njegovim riječima, upravo je to ono što bi želio raditi u budućnosti. Naime, osebujan redatelj kojeg je moguće prepoznati već po prvom kadru filma, ovog je ljeta filmsku publiku u kina privlačio svojim još jednim u nizu neobičnih dugometražnih filmova, Asteroid City, a nedavno je popularna streaming platforma predstavila i četiri njegove kratke adaptacije jednog od najpopularnijih pisaca za djecu, Roalda Dahla.

Kako je sam Anderson rekao na Lumière Film Festivalu, ubudućnosti bi se više želio baviti kratkim filmovima i za to ima jako dobar razlog, a objasnio je i zašto njegovi najnoviji kratki filmovi izgledaju tako kao oizgledaju.

“Htio sam napraviti film tako da je na neki način povezan s čitanjem. Nadam se da će moji kratki filmovi potaknuti mlade gledatelje da bolje upoznaju pojedine autore, a možda i sami požele nešto napisati”, rekao je Wes Anderson te dodao da bi volio adaptirati djela Paula Bowlesa, američkog autora koji je napisao “Zaklon od neba” (“The Sheltering Sky”, 1949.), “Let It Come Down” (1952.), “The Spider’s House” (1955.) i “Up Above the World” (1966.). Osim toga, Bowles je napisao niz kratkih priča, pjesama i glazbu za kazališne produkcije.

Prošlog mjeseca objavljen je Andersonov 37-minutni film Čudesna priča o Henryju Sugaru u kojem glume Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel, Ben Kingsley i Richard Ayoade, a redatelj je objasnio štos e događa u njegovoj glavi uoči i tijekom snimanja nekog filma.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     “Jedina stvar o kojoj nikada ne razmišljam kad snimam film sam ja ili moj vlastiti stil. Razmišljam samo o tome kako da film napravim najboljim što može biti i kako da okupim najbolje suradnike”, rekao je redatelj nakon projekcije Čudesne priče o Henryju Sugaru na Lumière Film Festivalu.

     Odmah nakon tog filma, objavljena su još tri kratka filma, kraća od Čudesne priče s više-manje istim glumcima. Naime, u Labudu glume Rupert Friend, Asa Jennings i Ralph Fiennes, u Lovcu na štakore Ralph Fiennes, Richard Ayoade i Rupert Friend, a u Otrovu Ben Kingsley, Dev Patel i Benedict Cumberbatch.

     Dakle, 2013. Bila je izuzetno plodna godina za Andersona, no on nastavlja u istom ritmu. Naime, već radi na svom dvanaestom igranom filmu za koji scenarij napisao zajedno s Romanom Coppolom. Naziv filma još je uvijek nepoznat, no zato se zna da će u njemu glumiti Michael Cera i Benicio Del Toro.

     O autoru

     O autoru