Christopher Nolan: “Streaming servisi nude realnu opasnost”

“Postoji realna opasnost da filmovi koji postoje samo u verziji za streaming, jednostavno budu uklonjeni”, izjavio je Christopher Nolan, istaknuvši da se mora naći rješenje za taj problem.

Christopher Nolan, proslavljeni redatelj filma Oppenheimer, jednog od najvećih ovogodišnjih hitova, izrazio je zabrinutost što sa streaming servisa nestaju filmovi koji su publici nedostupni na fizičkim medijima.

U nedavnom razgovoru za The Washington Post, Nolan je istaknuo nadolazeće kućno izdanje svog filma, ujedno razjasnivši komentar koji je dao o važnosti sprječavanja “zlog streaming servisa” da preuzme film. Nolan je pojasnio da je njegova izjava bila šala, ali je istaknuo stvarnu zabrinutost zbog ranjivosti filmova koji su dostupni samo u online videotekama.

Realna opasnost nestanka filmova

“Postoji realna opasnost da filmovi koji postoje samo u verziji za streaming, jednostavno budu uklonjeni”, izrazio je Nolan za spomenuti list. Ujedno je istaknuo potrebu osiguravanja neprekidne dostupnosti, čak i ako to nije putem fizičkih medija.

Prepoznajući evoluciju konzumiranja filmova, Nolan je prihvatio inovacije, ali je istaknuo nužnost zaštite redatelja i njihovih filmova.

“Opasnost o kojoj govorim… to nije namjerna zavjera. To je način na koji, s određenim licencnim ugovorima, stvari evoluiraju”, objasnio je Nolan, izrazivši nadu da će biti pronađeno rješenje.

Problemi nestanka filmova i TV serija sa streaming servisa postaju sve izraženiji. Uklanjanje više od 70 naslova s Disney+ i Hulu rezultiralo je smanjenjem poreza od 1,5 milijardi dolara, dok je Warner Bros. Discovery odabrao licencne sporazume s kanalima s oglasima za ranije uklonjene emisije, uključujući TV seriju Westworld, čiji je jedan od kreatora bio i Nolanov brat, Jonathan Nolan.

O autoru

O autoru