Florence Pugh i Rami Malek pridružuju se Cilianu Murphyju u filmu Christophera Nolana Oppenheimer

Florence Pugh (Black Widow, Midsommar), Rami Malek (No Time to Die, Bohemian Rhapsody) te glumac i filmaš Benny Safdie (Licorice Pizza, Good Time) najnovija su imena Oppenheimera, filma Christophera Nolana. Pugh, Malek i Safdie pridružit će se glumačkoj ekipi koju predvodi Cillian Murphy, a uključuje i Matta Damona, Roberta Downeyja Jr. i Emily Blunt.

Legendarni redatelj Christopher Nolan uskoro kreće sa snimanjem novog filma Oppenheimer. Nolan nam je donio mnoge filmske hitove poput Memento (2000.), Interstellar (2014.), Inception (2010.), stoga smo sigurni da će nas priča o “Projektu Manhattan” držati na rubu sjedala.

Nolan će napisati i režirati epsku priču o zagonetnom čovjeku koji mora riskirati uništenje svijeta kako bi ga spasio. J. Robert Oppenheimer (kojega će glumiti Murphy) je znanstvenik koji stoji iza “Projekta Manhattan”, tajnog projekta američke vlade tijekom Drugog svjetskog rata s ciljem izrade atomske bombe. Pugh će glumiti Jean Tatlock, članicu Komunističke partije Sjedinjenih Država koja je imala aferu s Oppenheimerom, a Safdie će glumiti mađarskog fizičara Edwarda Tellera, koji je bio uključen u “Projekt Manhattan” i poznat je kao otac hidrogenske bombe. Pretpostavlja se da će Malek glumiti još jednog znanstvenika, no detalji nisu otkriveni.

Christopher Nolan - Oppenheimer
Christopher Nolan

Nolanov scenarij za novi film bazira se na Pulitzerom nagrađenoj knjizi “Američki Prometej: Trijumf i tragedija J. Roberta Oppenheimera” autora Kaija Birda i Martina J. Sherwina. Film produciraju Nolan i njegova supruga Emma Thomas zajedno s Charlesom Rovenom iz Atlas Entertainmenta. Produkcija kreće početkom 2022., a film bi trebao biti objavljen 21. srpnja 2023., na uobičajeni datum izlaska Nolanovih filmova.

Iako je, nakon žestokog nadmetanja, Universal dobio prava na projekt, zasad je izostao njihov komentar. Podsjetimo, Nolan je raskinuo suradnju s Warner Brothers nakon lošeg iskustva sa zadnjim filmom, Tenet, zbog istovremenog prikazivanja u kinima i na streaming servisu.

O autoru

O autoru