Scarlett Johansson potvrdila da se radi na novoj adaptaciji ‘Tornja straha’

Desetak godina gledali smo ju kao Marvelovu Black Widow, a ove godine u Andersonovom Asteriod Cityju, a sad je Scarlett Johansson spremna za horor. Naime, Disney sprema novu adaptaciju temeljenu na popularnoj atrakciji iz njegovih zabavnih parkova.

Nakon što se pojavila u nizu Marvelovih filmova, i to kao jedna od najomiljenijih junakinja MCU-a, Scarlett Johansson, spremna je za “mračan” zaokret u svojoj karijeri. Naime, 38-godišnja američka glumica danskog podrijetla koju smo gledali kao Marvelovu Black Widow, trebala bi biti važna karika u filmskoj adaptaciji Tower of Terror. Iako je film najavljen još 2021., nisu objavljene nikakve pojedinosti o filmu, a da je projekt još uvijek “aktivan”, potvrdila je sama Johansson i to tijekom nedavnog gostovanja u jutarnjoj emisiji NBC-ja. Ona je, naime, tom prilikom potvrdila da se trenutačno još uvijek radi na scenariju.

“Završetkom štrajka scenarista, napokon se možemo vratiti ‘brušenju’ scenariju filma. To je zaista veliki pothvat”, rekla je glumica koja će ovih dana (22. studenoga) napuniti 39 godina.

Hotel iz Zone sumraka

Riječ je o filmu kojim Disney iznova želi skrenuti pozornost na istoimenu atrakciju u svojim tematskim parkovima. Naime, atrakcija je u parkove prvi put postavljena 1994., a inspirirana je Hollywood Tower Hotelom, izmišljenim hotelom koji se pojavio u seriji Zona sumraka (The Twilight Zone). Dakle, priča seže u 1939. godinu, točnije na samu Noć vještica kad je u klubu Tip Top, na 13. katu hotela, održana velika zabava koju je obilježila velika tragedija. Tad se, naime, petero ljudi – glumac, pjevačica, dječja zvijezda, njezina dadilja i hotelski portir – ukrcalo u dizalo kako bi se pridružili zabavi, no nestali, zajedno s cijelim krilom zgrade, tijekom udara groma te na zabavu nikad nisu stigli. Legenda kaže da su iz dizala prešli u Zonu sumraka…

Godine 1997. Disney je izdao film temeljen na atrakciji iz zabavnog parka redatelja, scenarista i producenta D. J. MacHalea u kojem su pak glavne uloge tumačili Steve Guttenberg i Kirsten Dunst. Bilo je to prvi put da se Disney odlučio snimiti film prema jednoj od atrakcija iz njegovih zabavnih parkova, a nakon toga to je ponovio još nekoliko puta pa su tako 2003. snimljeni Pirati s Kariba (Pirates of the Caribbean) koji su izrasli u filmsku seriju, ali i Krstarenje džunglom (Jungle Cruise, 2021.) ili pak ovogodišnji Dvorac straha (Haunted Mansion).

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Suradnja unatoč svađi

     Osim što je jasno dala do znanja da je razvoj projekta Tower of Terror u tijeku, Scarlett Johansson dala je do znanja i da je njezina svađa s Disneyjom stvar prošlosti. Podsjetimo, glumica je, vezano uz film Black Widow iz 2021. tužila Disney+. Naime, zbog pandemije bolesti COVID-19, film je premijerno prikazan na toj streaming platformi čime je prekršen ugovor sklopljen s Johansson koja je istaknula da je takva odluka naštetila uspjehu filma te da je taj potez učinjen samo kako bi Disney+, osnovan krajem 2019., privukao nove pretplatnike.  

     Glumica je, dakle, spominjala scenarij, ali ne i scenarista, no IMDB objavio je da scenarij pišu John August i Josh Cooley. Riječ je o dobro znanim imenima u Hollywoodu. August je napisao scenarije za, primjerice, filmove Čarlijevi anđeli (Charlie’s Angels, 2000.), ali i nastavak iz 2003., baš kao i za fantastični mjuzikl Charlie i tvornica čokolade (Charlie and the Chocolate Factory, 2005.) redatelja Tima Burtona, a i sam se okušao kao redatelj, primjerice u filmu Devetke (The Nines, 2007.) za koji je, dakako, napisao i scenarij, a u njemu glavne uloge tumače Ryan Reynolds i Hope Davis. Što se pak Josha Cooleyja tiče, riječ je o filmašu koji je već surađivao s Disneyjem i Pixarom. Između ostalog, Cooley je bio koscenarist u filmu Izvrnuto obrnuto (Inside Out, 2015.) što mu je donijelo nominaciju za Oscara u kategoriji najbolji originalni scenarij, a režirao je Priču o igračkama 4 (Toy Story 4, 2019.) zahvaljujući kojoj je pak Oscara osvojio (u kategoriji najbolji animirani film).

     Redateljski posao u novoj Disneyjevoj uzdanici povjeren je novozelandskom redatelju Taikaju Waititiju koji je, također iza sebe ima dobru suradnju s Disneyjem s obzirom na to da je režirao Thor: Ragnarok (2017.) te Thor: Ljubav i Grom (Thor: Love and Thunder, 2022.). Oscara je pak Waititi zaslužio kao scenarist i to u filmu Jojo Rabbit (2019.).  Waititi je film i režirao, a u njemu je glumila i Scarlett Johansson koja je bila nominirana za najbolju sporednu glumicu.

     O autoru

     O autoru