Scarlett Johansson odabrala glumce za svoj dugometražni redateljski debi

Riječ je o filmu Eleanor the Great u kojem će glavnu ulogu tumačiti glumačka veteranka June Squibb, a Scarlett Johansson je i redateljica i producentica.

U studenom ove godine navršit će 40 godina života, a glumom se bavi već puna tri desetljeća. Ne čudi stoga da Scarlett Johansson stalno traži nove izazove unutar, dobro joj poznate, filmske industrije. Okušala se u nizu uloga koje su joj donijele i niz priznanja – od BAFTA-e (Izgubljeni u prijevodu/Lost in Translation, 2003.) preko Tonyja (za predstavu A View from the Bridge, 2010.) do dvije nominacije za Oscara (Marriage Story, 2019. i Jojo Rabbit, 2019.). Nedavno smo pisali da je dogovorila svoj prvi veći televizijski projekt (tumačit će glavnu ulogu u miniseriji Just Cause), još 2009. okušala se kao redateljica i scenaristica u kratkometražnom filmu These Vagabond Shoes, kao producentica dokazala dokumentarnim filmom The Whale (2011.), ali i Marvelovim filmom Black Widow (2021.) u kojem tumači i glavnu ulogu.

Casting završen

U postprodukciji je trenutačno romantična komedija (u nedostatku službenog naziva) poznata pod imenom Project Artemis u kojoj tumači glavnu, ali je preuzela i ulogu producentice, a već naveliko radi i na svom redateljskom dugometražnom debiju, Eleanor the Great, u kojem će biti i jedna od producentica. Scenarij za film je napisala Tory Kamen, a Johansson trenutačno slaže glumačku postavu te je poznato da će glavnu ulogu tumačiti 94-godišnja June Squibb koja je zahvaljujući ulozi u dramediji Nebraska (2013.) bila nominirana za Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice. Osim Squibb, u filmu će glumiti i engleski glumac Chiwetel Ejiofor, poznata brodvejska i televizijska glumica Jessica Hecht te mlada, 25-godišnja glumica Erin Kellyman.

Datum premijere

Film je prvotno nazvan Eleanor, Invisible, a prati Eleanor Morgenstein (June Squibb), 90-godišnjakinju koja pokušava ponovno izgraditi svoj život nakon smrti svoje najbolje prijateljice. Vraća se u New York nakon što je desetljećima živjela na Floridi…

Nije poznato kad bi Eleanor the Great trebao biti predstavljen publici, no određen je datum objave rom-coma Project Artemis – 12. srpnja 2024.

O autoru

O autoru