Emotivna premijera filma ‘Samo kad se smijem’

“Tema filma je mučna i teška, ali moramo početi o njoj otvoreno razgovarati”, kazala je nakon premijere filma Samo kad se smijem redateljica Vanja Juranić.

Ispunjena dvorana zagrebačkog kina Kinoteka emotivno je ispratila svečanu premijeru filma „Samo kad se smijem“ redateljice Vanje Juranić te producenata Damira Terešaka i Nikoline Vučetić Zečević o rađanju nasilja u jednom braku i obitelji. S odjavnom špicom krenuo je i veliki pljesak, kojim je publika nagradila ekipu filma predvođenu redateljicom.

„Večerašnja premijera mi puno znači. Dugo smo radili na filmu, a sada su ga konačno vidjeli moja obitelj, prijatelji i kolege. Snimali smo ga s velikom odgovornošću, jer je tema filma mučna i teška, ali moramo početi o njoj otvoreno razgovarati“, kazala je redateljica Vanja Juranić.

Zagrebačka premijera filma posvećena je žrtvama rodno uvjetovanog nasilja, a svi uzvanici mogli su donirati željeni iznos Fondu za žene Zaklade Solidarna.

Severina i Dino Rađa na premijeri

Uz redateljicu i koscenaristicu Vanju Juranić, zagrebačkoj se publici naklonila i koscenaristica Elma Tataragić, nositelji glavnih uloga Tihana Lazović i Slavko Sobin, epizodnih Elodie Paleka, Nadine Mičić, Marina Redžepović, Gloria Dubelj, Ivan Čuić, Mirela Brekalo, producentica Nikolina Vučetić Zečević, izvršna producentica Ana Grbac, scenografkinja Tajana Čanić Stanković i ostali članovi autorskoga tima.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Među mnogobrojnim osobama iz filmskog i javnog života, premijeru su uveličali Dino i Viktorija Rađa, Severina Vučković u pratnji skladatelja Filipa Miletića i menadžera Tomislava Petrovića, Ida Prester, Luka Nižetić, Ana Maras Harmander, Frano Mašković, Tina Hajon, redatelji Tiha Gudac i Radislav Jovanov, producent Boris Veličan, svjetska rekorderka u ronjenju na dah Mirela Kardašević, ravnatelj HAVCA Chris Marcich, predstavnice ženskih udruga i Fonda za žene Zaklade Solidarna.

     Foto: Samir Cerić Kovačević

     Radnja filma „Samo kad se smijem“ događa se u pitoresknom gradu na obali Jadranskog mora, gdje mladi par Tina i Frane, žive u savršenom braku. U trenutku kada se Tina odluči izboriti za svoju neovisnost, tragičan događaj zauvijek promijeni njihove živote.

     Samo kad se smijem u kinima

     Emotivna priča o rodno uvjetovanom nasilju, inspirirana istinitim događajima iz hrvatskih crnih kronika, privukla je veliku pažnju publike na festivalima u Sarajevu i Puli, gdje je glavna glumica Tihana Lazović osvojila Zlatnu arenu za najbolju žensku ulogu, a film Nagradu Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.

     Nakon premijere, „Samo kad se smijem“ počinje se prikazivati u kinima i multipleksima od 23. studenog. Ujedno će biti organizirane i posebne projekcije po gradovima, pa će ekipa filma gostovati u Splitu (22. 11.), Šibeniku (25. 11.), Koprivnici (26. 11.), Zadru (30. 11.), Slatini (1. 12.) i Našicama (2. 12.).

     „Samo kad se smijem“ producirao je Damir Terešak, odnosno Maxima film, dok je koproducent srbijanski Biberche productions s producenticom Nikolinom Vučetić Zečević. Proizvodnju filma podržao je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

     O autoru

     O autoru