Tko je Melanie Lynskey? Glumica koja je oduševila gledatelje serije The Last Of Us

„Autor serije Craig Mazin me nazvao i rekao da želi da glumim ratnu zločinku“, opisala je Lynskey kako je dobila ulogu u hit seriji The Last of Us. I dok je mnogi gledatelji hvale, vjerni obožavatelji znaju da je novozelandska glumica već trideset godina – sjajna.

Hollywoodske karijere znaju imati različite puteve. Recimo, Kate Winslet je 1994. debitirala na sjajnom filmu Nebeska stvorenja. Psihološka biografska drama o dvije tinejdžerice na smrtonosnom pohodu dovela ju je pred svjetske medijske reflektore. Tri godine kasnije glumila je Rose u golemom svjetskom hitu Titanik. Uspela se na vrh svijeta, na kojem, sasvim zasluženo, opstaje već gotovo trideset godina.

No, u filmu Nebeska stvorenja redatelja Petera Jacksona Kate Winslet nije bila sama. Uz nju je glumila Melanie Lynskey, također debitantica, koja u filmu nije nimalo lošija od britanske kolegice. Ipak, dok se Winslet nakon Nebeskih stvorenja uvinula u glumačka nebesa, Lynskey je potonula u more nedovoljno cijenjenih uloga.

Debi u The Last of Us

U posljednjih trideset godina, novozelandska glumica snimila je više od pedeset filmova. Pojavila se i u više od trideset serija. Pa kako onda da i dalje može iznenaditi gledatelje svojom glumom? Jer upravo se to dogodilo prošle nedjelje kada je debitirala u četvrtoj epizodi nove HBO-ove hit serije The Last Of Us. Kao nemilosrdni vođa opasne skupine u razrušenom gradu toliko je impresivna da je da su nakon odgledane epizode ljudi u internetsku tražilicu upisivali „tko je Melanie Lynskey“.

Odgovor je, zapravo, jednostavan – sjajna glumica. Lynskey je to dokazivala svih ovih godina. Trebate dokaz? Pogledajte odličan nezavisni film Zdravo, moram ići iz 2013. u kojem tumači svježe razvedenu ženu koja se spetlja s 19-godišnjim glumcem. Ako želite nešto popularnije, upalite televiziju da vidite neku od brojnih repriza hit TV serije 2 i pol muškarca. Malo bolje pripazite i vidjet ćete je kao uhodu Rose koja se smrtno zaljubljena u ženskaroša Charlieja. Lynskey je na kraju snimila čak 63 epizode serije, a činjenica da je u svakom kadru ravnopravna s Charliejem Sheenom dovoljno govori o njezinoj kvaliteti.

Melanie Lynskey u seriji The Last of Us (Foto: HBO)

Da joj televizijske serije odgovaraju dokazala je ulogom u hitu Yellowjackets. Serija o grupi djevojaka izgubljenih u divljini revitalizirala je karijere Christine Ricci i Juliette Lewis, ali upravo je Melanie Lynskey ona s koje ne možete skinuti pogled. Ako želite malo istraživati, pogledajte i nešto stariju HBO-ovu seriju Zajedništvo braće Duplass, gdje tumači ženu zapelu u nesretnom braku.

Kako utjeloviti ratnu zločinku

Zato nikome tko je pratio njezinu karijeru nije veliko iznenađenje da je uspjela privući toliku pažnju i u seriji The Last Of Us.

„Autor serije Craig Mazin me nazvao i rekao da želi da glumim ratnu zločinku“, opisala je Lynskey kako je dobila ulogu u seriji The Last of Us. U njoj glumi Kathleen, ženu koja je nakon apokalipse u sebi pronašla snagu i nemilosrdnost potrebnu da ovlada jakom skupinom.

„Ona otkriva da nema puno ljudskosti u sebi. U stanju je raditi stvari koje su prilično brutalne, a da pritom ne trepne. I mislim da je to prilično zastrašujuća, ali i pomalo uzbudljiva stvar“, opisala je glumica svoj lik.

Kako bi još povećala brutalnost koju ima Kathleen, Lynskey je odlučila glumiti je suzdržano. Bez velikih gesta i monologa, ali sa snagom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Snagom koja izvire iz glume Melanie Lynskey.

Melanie Lynskey se pojavljuje i u petoj epizodi serije The Last of Us, koja na HBO dolazi ovaj vikend.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru