U iščekivanju druge sezone serije ‘The Last of Us’: Mnogo teorija je pogrešno!

Craig Mazin, kreator HBO-ove hit serije The Last of Us, odgovorio je mnogobrojnim obožavateljima koji se bave pitanjem što će se biti u drugoj sezoni.

Jedna od serija o kojoj se najviše pričalo prošle godine svakako je HBO-ova The Last of Us. Serija je stekla veliku popularnost kod gledatelja (ocjena 8.7/10 na web portalu IMDb), a i kritika joj je bila prilično sklona. Serija se temelji na hvaljenoj istoimenoj igri koju je razvila kompanija Naughty Dog, a osmislili su je Neil Druckmann (jedan od direktora kompanije Naughty Dog) te filmaš Craig Mazin, koji je ponajviše poznat kao kreator odlične serije Černobil (Chernobyl, 2019).

Priča ove serije odvija se dvadeset godina nakon što je parazitska gljivična infekcija opustošila cijeli svijet pretvarajući ljude u stvorenja slična zombijima. U središtu priče je Joel (Pedro Pascal) koji pristaje prokrijumčariti iz karantene (koju drže službene vlasti) 14-godišnju djevojčicu po imenu Ellie (Bella Ramsey) u udaljeni istraživački medicinski centar pod vodstvom pobunjenika. Ellie bi, naime, mogla biti ključna za otkrivanje lijeka protiv pošasti koja je zahvatila svijet.

Pascalovo biti ili ne biti

Rad na drugoj sezoni serije debelo je kasnio zbog velikog štrajka u Hollywoodu, a time i najavljena premijera koja se očekivala krajem ove godine. Nakon tih nepredviđenih problema produkcija i snimanje serije je nastavljeno (većinom na lokacijama u Kanadi). No, usprkos svim tim dobrim vijestima ipak je i stigla i ona (sasvim očekivana) loša a ona je vezana za njezinu premijeru. Postojala je mala nada da serija ipak krene krajem ove godine ali definitivno je odlučeno da će se to biti naredne 2025. godine.

Obožavatelji serije, s obzirom na kraj zadnje epizode pre sezone, nisu mirovali pa su internetski eter žustro i redovito obasipali raznoraznim teorijama što će se dešavati u drugoj sezoni. U njihovom fokusu ponajviše je bila sudbina lika kojeg glumi Pedro Pascal.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Sam glumac čitavu stvar malo je zakuhao početkom godine kada je izjavio: “Odudara li (druga sezona) od igre? To je dobro pitanje. Mislim da će se uvijek pronaći načini da se nadograđuje postojeći nevjerojatni izvorni materijal i iznenaditi nas kako se on može iskoristiti u drugačijem formatu kao što je TV serija.” Pascal je možda svojim odgovorom samo zaobišao bit pitanja, ali je potaknuo nadu obožavatelja da će Joelov prikaz u seriji biti znatno drugačiji. Glumac je to potvrdio rekavši: “Ne bih želio spojlati, a istina je da zapravo još nemam sve informacije.”

     Velo tajne

     U vezi toga, u svom pojavljivanju na podcastu Scriptones, na to se osvrnuo Craig Mazin . Tada je izjavio: “Malo sam pratio stvari na internetu, ljudi su vrlo maštoviti, vole vidjeti što nam je cilj i onda kreiraju sve te briljantne teorije o tome što to znači. Volio bih da mogu staviti ruku oko svakog od njih reći: “Ne”.” Svemu je dodao: “Većina teorija je netočna, neke od njih su polovično točne, neke su pretpostavke točne oko 28%. No, uživam u svemu tome, sviđa mi se interes, zabavno je.”

     Mazin nije spomenuo ništa konkretno vezano za drugu sezonu pa je vrlo teško razaznati što on ovdje zapravo razotkriva. No, obožavatelji su primijetili da se serija i dalje temelji na video igri tako da se stječe dojam o onome što dolazi u drugoj sezoni. Međutim, moguće je da i Mazinov komentar daje naslutiti da (zapravo) postoje neka odstupanja u priči. S druge pak strane, Neil Druckmann je ranije više puta ponavljao da će se druga sezona čvrsto držati video igre. Prva sezona je donijela jedno malo odstupanje od toga. Naime, radnja treće epizode bila je praktički iskreirana isključivo za serijal.

     Svemu dodajmo da su sve glasnija šuškanja da ćemo u drugoj sezoni gledati novu vrstu zaraženih, koji će biti strašniji i opakiji od onih iz prve sezone.

     O autoru

     O autoru