‘Egzorcist’: Linda Blair se ove godine vraća kao Regan u novom nastavku kultnog horora

Linda Blair se vraća ulozi Regan MacNeil u nastavku filma ‘Istjerivač đavola’ redatelja Davida Gordona Greena najavljenog za listopad ove godine.

Zvao se on Istjerivač đavola ili Egzorcist budući da je sa svakim nastavkom mijenjao i ime u Hrvatskoj, svi fanovi horora i općenito filmofili znaju o kojem kultnom filmu se radi – The Exorcist iz 1973. godine u režiji oskarovca Williama Friedkina. Još u ljeto 2021. objavljeno je da će se snimati nova trilogija Egzorcista koju produciraju Blumhouse Productions, Morgan Creek Entertainment , i redatelj David Gordon Green.

Povratak likova iz originala

Najavljeno je da će se Ellen Burstyn vratiti ulozi Chris MacNeil, lika kojeg je glumila u klasiku iz 1973., ali ubrzo nakon toga, Linda Blair, koja je u originalnom filmu glumila opsjednutu kćer Chris MacNeil, Regan, izjavila je da je nitko nije kontaktirao u vezi s pojavljivanjem u novom filmu. Činilo se da Blair neće sudjelovati u novim nastavcima, ali je rekla: „Želim sve najbolje svima koji su uključeni i cijenim odanost i strast obožavatelja prema Egzorcistu i mom liku.“

Istjerivač đavola
Istjerivač đavola 1973. (Foto: Warner Bros.)

Greenov prvi nastavak Egzorcista nedavno je završio sa snimanjem, ali očito je stupio u kontakt s Blair. Kako prenosi Above the Line, filmski novinar Jeff Sneider je otkrio da se Linda Blair ipak vratila kao Regan MacNeil u Greenovom Egzorcistu.

Sneider je napisao: „Izvori kažu da je Blair bila na snimanju samo nekoliko dana, tako da nije previše u filmu, ali njezin povratak u franšizu trebao bi zavrtiti glavama obožavatelja od uzbuđenja.“

Blumhouse je odlučio zadržati informaciju za sebe

Blumhouse je kontaktiran za izjavu o filmu, no njihov predstavnik je samo kratko izjavio: „Linda Blair je služila kao savjetnica na nadolazećem filmu Egzorcist.“

Green je upravo završio s trilogijom nastavaka Noć vještica (Halloween), a s obzirom na to koliko je originalnih glumaca i likova vratio u tu trilogiju, ne iznenađuje saznati da je vratio i Ellen Burstyn i Lindu Blair za svoju trilogiju Egzorcista. Velika je vjerojatnost da bi Blair čak i da je propustila prvi film trilogije, mogla pojaviti u ostala dva nastavka. Ali prema ovim saznanjima vraća se u prvom, pa će možda imati proširenu ulogu u nastavku.

Istjerivač đavola 1973.
Scena iz filma Istjerivač đavola 1973. (Foto: Warner Bros.)

Radnja filma i glumačka postava

U ovom nastavku Egzorcista Leslie Odom Jr. (Hamilton, 2020., Nož u leđa: Glass Onion, 2022.) glumi lika koji pronalazi Chris MacNeil nakon što njegovo dijete postane opsjednuto. Odomu, Burstyn i Blair u još neodređenim ulogama pridružuju se Lidya Jewett (Noćni dnevnici, 2021., Vivo, 2021.), Jennifer Nettles (Obitelj pravednika, 2019., Harriet, 2019.), Ann Dowd (Sluškinjina priča, 2017., Naslijeđeno zlo, 2018.), Okwui Okpokwasili (Gospodar, 2022., San ljetne noći, 2014.) i debitantica Olivia Marcum, kao i Raphael Sbarge (Jednom davno, 2011., Dvoboj, 2016.) u ulozi župnika.

Originalni film iz 1973. godine zaradio je preko 441 milijuna dolara na box officeu, što ga je u to vrijeme učinilo najuspješnijim horor filmom, a s tom brojkom je i danas  pri vrhu. Osvojio je 2 Oscara u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija i najboljeg zvuka, dok je bio nominiran za njih čak 10, uključujući najbolji film.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru