‘The Acolyte’: Serija o ‘Ratovima zvijezda’ bez rata

Iako samo ime franšize ‘Ratovi zvijezda’ govori suprotno, nova serija ‘The Acolyte’ neće sadržavati intergalaktički rat.

Do sad su se serije iz svijeta Ratova zvijezda (Star Wars) uglavnom odvijale u vremenskim razdobljima kao i svih 9 filmova, ali nova serija The Acolyte odvijat će se stotinama godina prije događaja u Ratovi zvijezda: Epizoda I – Fantomska prijetnja (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, 1999.).

Serija o dobu gdje su Jediji na vrhuncu moći

Showrunnerica serije The Acolyte, Leslye Headland, u razgovor za Entertainment Weekly rekla je da se serija odvija tijekom razdoblja mira u galaksiji, što će svakako biti prvi puta za franšizu čije samo ime nalaže rat.

’The Acolyte’ se ističe jer je najraniji u vremenskoj liniji ‘Ratova zvijezda’ u kojem smo ikada bili u igranim verzijama,” rekla je Leslye Headland. “Približavamo se kraju Visoke Republike, vodimo u Georgeove prequele, tako da smo u vremenskom razdoblju u kojem su Jediji na vrhuncu svoje moći… U vremenskom smo razdoblju u kojem vlada mir u cijeloj galaksiji. Bilo je vrlo izazovno i zanimljivo napraviti ‘Ratove zvijezda’ bez rata. Tako se postavilo pitanje, ‘Pa, o čemu bi serija trebala biti ako neće biti o galaktičkom sukobu?’“

Star Wars Episode II Attack of the Clones
Jediji u filmu Ratovi zvijezda: Epizoda II – Klonovi napadaju (Foto: Lucasfilm)

Priča iz perspektive negativaca

Serija će isto tako biti drukčija po tome jer neće uvijek biti ispričana iz perspektive Jedija. “Mislim da je ono što ovu seriju čini drugačijom i zanimljivom to što je iz perspektive zlikovaca iz ‘Ratova zvijezda’”, objasnila je Leslye Headland, što s takvim pristupom neodoljivo podsjeća na jednu od najboljih serija ikad snimljenih; Žica (The Wire, 2002.).

Ovo su ljudi koji koriste Silu na svoj način, uranjajući u tamnije strane Sile i čine to bez sankcija od strane veće institucije, što su, u ovom slučaju, Jediji.” A budući da u svim dosadašnjim Ratovima zvijezda prevladava par dobrih pojedinaca protiv čitavih institucija, odlučila je preokrenuti priču.

Jednostavno sam mislila da je vrlo zanimljivo raditi seriju o lošim momcima i postaviti ju u tom vremenskom razdoblju što ima najviše smisla. Tako da je gotovo preokrenuto. Imamo više Jedija nego što ste ih vidjeli u bilo kojem sadržaju ‘Ratova zvijezda’, ali u isto vrijeme vidite više moralno dvosmislenih likova nego što ste ih vidjeli u drugim ‘Ratovima zvijezda’“.

Star Wars Episode I The Phantom Menace
Darth Maul u filmu Ratovi zvijezda: Epizoda I – Fantomska prijetnja (Foto: Lucasfilm)

Iz ‘Squid Game’ u ‘Ratove zvijezda’

Iako galaksija možda neće biti u ratu tijekom serije The Acolyte, to ne znači da će joj nedostajati akcije. “Mogu to reći prilično samouvjereno. Mislim da nećete vidjeti akciju u drugim serijama na način na koji je vidite u našoj seriji.”

Serija će uključivati niz razrađenih koreografiranih borbi na temu borilačkih vještina, a u njima će sudjelovati i zvijezda serije Squid Game (Ojing-eo geim, 2021.) Lee Jung-jae. “Nisam znao da ću glumiti Jedi majstora“, rekao je Jung-jae. “Ovo je velika prilika, na kojoj sam još uvijek iznimno zahvalan. Još uvijek mi je nestvarno glumiti u filmu koji sam stvarno uživao gledati. Ne mogu vjerovati da glumim Jedi majstora i da mogu koristiti svjetlosni mač!”

Squid Game
Lee Jung-jae u seriji Squid Game (Foto: Netflix)

Postanak tamne strane Sile

Službeni sinopsis za The Acolyte glasi: “The Acolyte je misteriozni triler koji će gledatelje odvesti u galaksiju mračnih tajni i nadolazećih sila tamne strane u posljednjim danima ere Visoke Republike. Bivša Padawan ponovno se ujedinjuje sa svojim Jedi majstorom kako bi istražili niz zločina, ali sile s kojima se suočavaju zlokobnije su nego što su ikad očekivali.”

Iako serija još nema točno objavljen datum izlaska, početak prikazivanja se očekuje 2024.

O autoru

O autoru