Redatelj ‘Super Marija’ na posebnoj projekciji filma na Pašmanu

Redatelj Michael Jelenic s obitelji je došao na projekciju animiranog hita Super Mario Bros. Film. Nimalo čudno ako se zna da je njegov otac Albert rođen u Ždrelcu na Pašmanu, dok mu je mama Miranda podrijetlom sa susjednog otoka Ugljana.

Ljetna projekcija hollywoodskog hita „Super Mario Bros. Film“ na Pašmanu sinoć je imala posebnog gosta – redatelja filma Michaela Jelenica. Američki redatelj i scenarist hrvatskoga podrijetla s velikim je zadovoljstvom prisustvovao projekciji u organizaciji Turističke zajednice Pašman  na rodnom otoku svojega oca Alberta.

Čari ljetnoga kina

Iako je „Super Mario Bros. Film“ najuspješniji ovogodišnji hollywoodski film, koji je diljem svijeta zaradio više od 1.3 milijarde dolara, Jelenic na projekciji nije tražio nikakav poseban tretman. S ostalim mještanima i turistima sjedio je na drvenoj klupi na igralištu iza zgrade Općine Pašman, koje je za jednu večer pretvoreno u neobično kino pod zvijezdama. Prije i poslije projekcije rado se fotografirao s malenim obožavateljima, a posebno je bio ponosan što je film mogao pogledati u društvu svoje obitelji.

Iako je rođen i odrastao u San Pedru, malom kalifornijskom gradu poznatom po velikoj hrvatskoj koloniji, Michael Jelenic oduvijek je bio ponosan na hrvatske korijene. Kako i ne bi bio, kada mu je otac Albert rođen u Ždrelcu na Pašmanu, dok je majka Miranda rođena u Americi, no podrijetlom je sa susjednog otoka Ugljana. Uz tu povezanost, Ždrelac je čak bio mjesto radnje popularne animirane serije „Teen Titans Go!“, koju je Jelenic godinama stvarao s kolegom Aaronom Horvathom.

Od Super Marija do Kamenka

Michael Jelenic i Aaron Horvath su zajedno režirali i napisali scenarij i za „Super Mario Bros. Film!“.  Animirani film, nastao u produkciji Universala i animacijskog studija Illumination, snimljen je prema jednoj od najpopularnijih računalnih igara svih vremena – „Super Mario Bros.“. Od prvog pojavljivanja 1985., do sada je prodano više od 396 milijuna primjeraka računalne igre, a procjenjuje se da je time zarađeno oko 22 milijarde dolara. U filmu o simpatičnom vodoinstalateru glasove su posudili hollywoodske zvijezde Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black i drugi.

Film je oduševio obožavatelje diljem svijeta, što mu je i pomoglo da sa zaradom od 1.35 milijardi dolara bude najuspješniji ovogodišnji holivudski hit. Dobro odrađen posao tom je dvojcu donio i novi izazov – njihov sljedeći posao bit će animirani film „Obitelji Kremenko“ prema omiljenoj istoimenoj animiranoj TV seriji.

No, i uz sve te uspjehe i projekcije diljem svijeta, Michael je priznao da mu filmska večer na Pašmanu bila jedna od najdražih u životu.

O autoru

O autoru