‘Shooting Stars’ donosi zanimljivu priču o odrastanju LeBrona Jamesa

Film prikazuje sam početak karijere danas najboljeg strijelca NBA lige i jednog od najboljih košarkaša svih vremena  – LeBrona Jamesa.

Nakon što je u ovogodišnjem filmu Kućni tulum (House Party) – adaptaciji istoimenog filma iz 1990. – bio koproducent i na neki način okosnica filma, jedan od najboljih košarkaša svih vremena LeBron James glavna je tema novog filma – Shooting Stars.

Film, naime, donosi zanimljivu priču o tome kako su LeBron James i njegovi prijatelji iz djetinjstva postali najbolji srednjoškolski tim čime je zapravo započela njegova nevjerojatna karijera tijekom koje je četiri puta bio NBA prvak, dva je puta osvojio zlatnu olimpijsku medalju i te je najbolji strijelac NBA lige svih vremena.

Glumačka postava

U ulozi mladog LeBrona Jamesa svoj filmski debi imat će Markiz “Mookie” Cook koji, dakle, nema glumačkog, ali zato ima košarkaškog iskustva. Ne samo da je američki srednjoškolski sportaš i suigrač Jamesovog sina Bronnyja, već je igrao i u ovogodišnjoj utakmici svih zvijezda koja okuplja najbolje maturante iz SAD-a i Kanade.

Njemu će su filmu priključiti Caleb McLaughlin koji je glumio Lucasa u SF seriji Stranger Things, a kojeg ćemo u Shooting Starsu gledati kao Lil Drua.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Ostatak glumačke postave čine Avery S. Wills Jr. (Swagger, 2021.), Khalil Everage (Cobra Kai, 2018.), Wood Harris (Creed IIII, 2023.), Dermot Mulroney (Vrisak 6)  te košarkaš Sterling “Scoot” Henderson.

     Redatelj je Chris Robinson, a film će biti sniman po scenariju Juela Taylora i Tonyja Rettenmaiera koji se pak temelji na knjizi “Stars Shooting Stars” koju je, uz pomoć Buzza Bissingera, napisao LeBron James.

     Sjajna četvorka

     Radnja knjige i filma odvija se 1990-ih godina i prati Jamesa i trojicu njegovih najboljih prijatelja koji su se nazivali ” Fab Four”. A sjajnu četvorku, uz LeBrona Jamesa, činili su Lil Dru, Willie McGee i Sian Cotton.

     Njih trenira Dru Joyce, a ne povezuje ih samo košarka pa kad im trener u najboljoj košarkaškoj školi u njihovom okrugu zaprijeti da će ih razdvojiti, prebacuju se u pretežno bjelačku katoličku školu kako bi mogli zajedno igrati i na sveučilištu.

     Iako okolina ne prihvaća ovu njihovu odluku, njima je najvažnije da su zajedno. Njihov novi trener nastoji sprati ljagu sa svog imena koju je dobio kao sveučilišni trener te zajedno s “četvorkom” i nekolicinom drugih igrača, suočava se sa svakodnevnim izazovima “na parketu”, ali i izvan njega.

     Film se na Peacock platformi očekuje 2. lipnja.

     O autoru

     O autoru