Scenaristi ‘Boksača’ rade na biografskoj seriji o Tomu Bradyju

Još nije poznato tko će seriju režirati, kao ni tko će glumiti legendarnog NFL igrača. Poznato je tek da scenarij pišu Paul Tamasy i Eric Johnson, koji su, zajedno sa Scottom Silverom, napisali scenarij za dvama Oscarima nagrađeni film Boksač.

Umirovljeni, ali još uvijek najbolji igrač američkog nogometa  svih vremena, Tom Brady, bit će tema biografske serije The Patriot Way koji kreira scenaristički dvojac koji je radio i na  sportskoj drami Boksač (The Fighter, 2010.), a koja je se može pohvaliti sa sedam nominacija za Oscara te dva osvojena – za najboljeg sporednog glumca (Christian Bale) i najbolju sporednu glumicu (Melissa Leo).

Naime, prema pisanju “Deadlinea”, scenarij za seriju o legendi New England Patriotsa pišu Paul Tamasy i Eric Johnson i to na temelju bestsellera iz 2018., “12: The Inside Story of Tom Brady’s Fight for Redemption” čiji su autori Dave Wedge i Casey Sherman.  

Tamne strane sportskih uspjeha

Serija će podsjetiti na Bradyjev nevjerojatni uspon od izbora na draftu u šestoj rundi NFL-a do njegovih šest osvojenih Super Bowla s Patriotsima, neslavnog timskog kolegu Aarona Hernandeza koji je zbog osude za ubojstvo, travnjak zamijenio zatvorom gdje je 2017. počinio samoubojstvo. U seriji će biti riječi i o dobro poznatim aferama Spygate i Deflategate. Prva afera bila je aktualna 2007. kad su New York Jetsi optužili Patriotse da su snimali njihove obrambene signale, a optužbe su se pokazale točnima. Stoga je trener Bill Belichick kažnjen sa 500.000 dolara, a sedam godina poslije, 2014., Tom Brady optužen je da je organizirao namjerno ispuhivanje lopti korištenih u utakmici američkog prvenstva te je suspendiran četiri utakmice 2016. godine, a momčad je kažnjena s milijun dolara. Ipak, momčad je te sezone osvojila Super Bowl. Naravno, u seriji će biti riječi i o treneru hrvatskih korijena, Billu Belichicku, s kojim je Brady imao zategnute odnose, iako obojica za drugoga imaju samo riječi hvale i divljenja.

Mark Wahlberg davni je Bradyjev izbor za glumca, no zvjezda ‘Boksača’ radije bi glumila trenera Billa Belichicka (Foto: Paramount Pictures)

Bacanje novog svijetla na povijesne pobjede

Scenaristički dvojac je o svom novom projektu dao i zajedničku izjavu u kojoj su najavili što publika može očekivati u seriji.

“Kad je američki sport u pitanju, neupitno je da su New England Patriotsi dominirali sportskom scenom punih 20 godina. Naša serija publiku će odvesti na stadion Gillette, poznatiji kao tvrđava Foxboro, i to kako bi bacila novo svijetlo na povijesne pobjede kluba,ali i tamnu stranu uspjeha te  izgradnju kulture pobjede pod svaku cijenu”, rekli su, a autori knjige koja će doživjeti televizijsku adaptaciju, Sherman i Wedge, The Patriot Way nazvali su “bogatom pričom vođenom likovima”.

“Kao novinari, imali smo mjesto u prvom redu za nevjerojatnu dramu koja se odvijala prije i nakon što su New England Patriotsi osvojili svoj prvi Super Bowl 2001. Priča je to s nevjerojatnim likovima koja se neće ponoviti za našeg života”, rekli su Sherman i Wedge.

Redatelj/ica je još uvijek nepoznat/a, no već je sad poznato da neće biti potrebe za dobivanjem prava za objavu fotografija protagonista serije jer je riječ o javnim osobama, a Tom Brady nije uključen u razvoj projekta.

On je pak, još 2018., kad o seriji još nije ni bilo riječi, jasno dao do znanja koji glumac bi ga treba glumiti. Naime, tada je zvijezdu Boksača, Marka Wahlberga, naveo kao glumca kojeg bi želio vidjeti da glumi u slučaju da se snima film o njemu. Naravno, bio je to povod da se i glumca pita o eventualnoj ulozi Toma Bradyja, a on je pak rekao da bi rado igrao trenera Billa Belichicka.

O autoru

O autoru