Samuel L. Jackson, Pierce Brosnan i Brandon Lessard u vesternu ‘Unholy Trinity’

Film redatelja Richarda Grayja dobilo je odobrenje SAG-AFTRA sindikata te je započelo snimanje filma u Montani gdje glumačku ekipu predvode holivudske legende Samuel L. Jackson i Pierce Brosnan.

Zahvaljujući privremenom sporazumu postignutim sa sindikalnom organizacijom SAG-AFTRA, u Montani je počelo snimanje novog vesterna koji donosi priču o osveti, mračnim tajnama i zakopanom blagui to sa Samuelom L. Jacksonom, Pierceom Brosnanom i Brandonom Lessardom u glavnim ulogama. Riječ je o filmu australskog redatelja Richarda Grayja naslovljenom Unholy Trinity za koji je scenarij napisao Lee Zachariah. Radnja filma smještena je u Montanu, 1870-ih godina, te prati Henryja (Lessard), čiji mu otuđeni otac Isaac Broadway daje nemoguć zadatak – da ubije čovjeka koji mu je smjestio zločin koji nije počinio. Kako bi ispunio očevu želju, Henry putuje u gradić Trinity, ali stvari se preokrenu kada se nađe između gradskog šerifa Gabriela Dovea (Brosnan) i tajanstvene osobe po imenu St. Christopher (Jackson).

Nema sumnje, već po kratkom sadržaju moguće je zaključiti da će ovo biti intrigantan vestern-triler, a 43-godišnji redatelj nije krio oduševljenje svojim najnovijim projektom i glumačkim legendama s kojima radi.

“Priča je odlična i sretni smo što možemo raditi ovaj vestern tijekom štrajka i u stalnoj komunikaciji sa SAG-om. Paradise Valley u Montani je spektakularna lokacija, idealna za ovu posebnu priču”, rekao je Gray.

Dakle, glumačku postavu ovog filma čine dobro poznati i vrlo zaposleni glumci. Naime, 74-godišnjeg Samuela L. Jacksona gledali smo ove godine kao Nicka Furyja u miniseriji Secret Invasion (2023.) na Disney+, a u istoj ulozi će se pojaviti i skorašnjem filmu Marvelovi (The Marvels). Osim toga, tek treba biti objavljena špijunska komedija Argylle u kojoj glumi, ali i drama The Piano Lesson, adaptacija istoimene kazališne predstave.

Što se pak Piercea Brosnana tiče, ovaj 70-godišnjak poznat kao peti glumac kojem je povjerena uloga Jamesa Bonda, također se, baš kao i Jackson, okušao u filmovima o superherojima. Naime, u Black Adamu (2022.), u kojem glavnu ulogu tumači Dwayne Johnson, Brosnan je tumačio lik Doctora Fatea, a pojavio se i u filmu Kći kralja močvare (The King’s Daughter, 2022.) te akcijskoj komediji Rodbina izvan zakona (The Out-Laws, 2023.). Ove godine završena je i produkcija filma akcijskog trilera Phillipa Noycea u kojem Brosnana glumi uz Morenu Baccarin i pokojnog Jamesa Caana.

Uz dvojicu holivudskih veterana glumi i 25-godišnji Brandon Lessard koji je glumio i u britanskom povijesno-fantastičnomratnom filmu Robert the Bruce (2019.) te vesternu Murder at Yellowstone City (2022.). Oba filma režirao je Richard Gray, baš kao i Broken Ghost u kojem također glumi Lessard, te će Unholy Trinity biti četvrti film na kojem surađuju.

Dakle, snimanje novog vesterna je u tijelu, a datum premijere filma još je uvijek nepoznat.

O autoru

O autoru