Uskoro počinje snimanje remakea ‘Frankensteinove zaručnice’

Film će režirati Maggie Gyllenhaal, a glumačku ekipu čine Annette Bening, Jessie Buckley, Christian Bale, Penélope Cruz i Peter Saarsgard.

Uskoro bi trebalo početi snimanje remakea Frankensteinove zaručnice (Bride of Frankenstein) iz 1935. Riječ je o SF hororu redatelja Jamesa Whalea, zapravo prvom nastavku velikog Universalovog hita Frankenstein, istog redatelja, iz 1931. godine. Radnja Frankensteinove zaručnice nastavlja se na događaje kojima je završio originalan film, a bazira se na sporednoj radnji iz romana Mary Shelley “Frankenstein”, objavljenog 1818.

U oba filma Colin Clive tumačio je dr. Henryja Frankensteina, tvorca čudovišta, dok je samo čudovište glumio Borisu Karloffu.

Suvremeni remake sprema Warner Bros., a nakon dugog razvoja filma i mijenjanja planova, poznato je da će ga režirati Maggie Gyllenhaal. Ova je 46-godišnja glumica redateljski debi imala 2021. kad je objavljena psihološka drama Mračna kći (The Lost Daughter). Redateljica je ujedno i koscenaristica te producentica tog filma koji joj je priskrbio i nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija. Mračna kći naišla je na odlične kritike i okupila brojna poznata glumačka imena. Naime, glavnu ulogu tumači oskarovka Olivia Colman, a u ostalim ulogama pojavljuju se Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Dagmara Dominczyk i Paul Mescal.

Neke od tih glumaca gledat ćemo i u Frankensteinovoj zaručnici. Naime, potvrđeno je da će se u glumačkoj postavi naći Jessie Buckley te redateljičin suprug Peter Saarsgard koji su glumili i u Mračnoj kćeri, a poznato je da su im se pridružili Christian Bale, Penélope Cruz, te prije koji dan, i Annette Bening, koju smo prošle godine gledali u naslovnoj ulozi u biografskom filmu Nyad.

Kako smo rekli, o remakeu Frankensteinove zaručnice već se neko vrijeme priča. Projekt je dodatno “rastegnuo” i SAG-AFTRA štrajk, no najavljeno da bi snimanje trebalo započeti u prvom kvartalu ove godine.

Poznato je i da će film ponuditi odmak od Universalovih filmskih čudovišta kreiranih u razdoblju od ’30-ih do ’50-ih godina prošlog stoljeća (Drakula, Frankenstein, Mumija i Vukodlak…). Osim toga, poznato je mjesto i vrijeme radnje – New York, ’30-ih godina prošloga stoljeća – dok ćemo za ostale detalje morati još malo pričekati.

O autoru

O autoru