Brad Pitt i Margot Robbie zajedno rade remake klasika iz 1934.?

Čini se da je na pomolu nova suradnja Brada Pitta i Margot Robbie. Naime, prvi put dvoje glumaca surađivalo je u biografskoj kriminalističkoj drami Oklada stoljeća (The Big Short, 2015.), koju je režirao Adam McKay, a kojoj su, između ostalih, glumili i Christian Bale, Steve Carell i Ryan Gosling.

Četiri godine kasnije Pitt i Robbie glumili su u dvama Oscarima (za najboljeg sporednog glumca – Pitt – i najbolju scenografiju) nagrađenom filmu Quentina Tarantina Bilo jednom… u Hollywoodu (Once Upon a Time… in Hollywood, 2019.) u kojem također nije nedostajalo zvijezda u glumačkoj postavi pa su im društvo radili i Leonardo DiCaprio te Al Pacino.

Ipak, trgovac sapunima Tyler Durden iz klasika Klub boraca (Fight Club, 1999.) i najpoznatija holivudska plavuša Barbie u istoj sceni pojavili su se tek u drami redatelja Damiena Chazellea Babylon (2022.) koji donosi priču o usponima i padovima nekoliko likova u Hollywoodu u 1920-im godinama, odnosno tijekom tranzicije iz nijemog u zvučni film. Prvi je to film ovog redatelja nakon velikog uspjeha koji je postigao s filmom La la land (2016.) koji je osvojio čak šest Oscara među kojima i onaj za najboljeg redatelja te najbolju glumicu (Emma Stone). Ipak, ta činjenica, kao ni velike zvijezde u glavnim ulogama, nisu opravdala očekivanja ni kritike ni publike, a mnogi su upravo Margot Robbie prozivali kao glavnog krivca za neuspjeh pozivajući se na njezin prethodni film, Amsterdam (2022.), koji je također podbacio na kinoblagajnama.

Ipak, ovogodišnji hit Barbie pokazao je da australska glumica može biti i važan sastojak velikog uspjeha, a Brad Pitt jedan je od onih koji je u to vjerovao i koji bi rado nastavio surađivati s hit-glumicom.

Naime, u tijeku su razgovori između produkcijski kuća dviju holivudskih zvijezdi – Pittovog Plana B i Robbiejevog LuckyChapa – o koprodukciji remakea kultnog filma iz 1934., Mršavko (The Thin Man). Film je režirao Woodbridge Strong Van Dyke i to prema scenariju bračnog para koji su činili Albert Hackett i Frances Goodrich, a iako je bio nominiran u četiri kategorije (najbolji film, redatelj, glumac i scenarij), nije osvojio niti jednog Oscara.

Margot Robbie i Brad Pitt glumili su već u tri filma, poslijednji je ‘Babylon’ iz 2022. (Foto: Paramount Pictures)

Riječ je o filmu koji donosi priču o privatnom detektivu Nicku Charlesu (William Powell) koji nakon vjenčanja s bogatom nasljednicom Norom (Myrna Loy) napušta svoj posao i uživa u luksuznom životu sa svojom suprugom. Zaljubljeni i bezbrižni uvijek su spremni za zafrkanciju, a film počinje njihovim dolaskom u New York za Božić, u koji su, iz San Francisca, doputovali vlakom.

No, slučaj nestale osobe vraća Nicka njegovom poslu, a Nora je oduševljena njegovim poslom i svesrdno mu u njemu pomaže…

Treba svakako napomenuti da je film snimljen prije negoli je na snagu stupio tzv. Haysov kodeks koji je bio aktualan između 1934. i 1968. te je određivao opće standarde dobrog ukusa i jasno propisivao što se i na koji način smije, a što ne smije prikazivati na filmu. Tako je, primjerice, bilo zabranjeno prikazivanje i spominjanje abortusa, homoseksualnosti i dr. “perverzija”, međurasnih spolnih odnosa, incesta, nezakonitog širenja droge i sl., a kodeksom je bilo definirani i kako se smiju (ili ne smiju) prikazati, npr., ubojstvo iz samilosti, pogubljenje, nasilje, okrutnost prema životinjama, kidnapiranje, preljub, ljubljenje, golotinja, rađanje, svećenstvo i dr.

Zbog činjenice da Plan B i LuckyChap pregovaraju o koprodukciji remakea ovog filma, mnogi su uvjereni da bi detektivski bračni par mogli glumiti upravo Brad Pitt i Margot Robbie. Osim toga, oboje glumaca poznato je po ulogama glamuroznih, ali zabavnih likova pa je i to parametar koji zadovoljavaju za ovaj remake. Osim toga, s obzirom na to da njihove producentske kuće pregovaraju o možebitnoj suradnji, oni bi imali veći utjecaj na režiju i scenarij, odnosno tijekom cijelog procesa produkcije.

No, bez obzira da to glumili ili ne u njemu, njihovo partnerstvo značilo bi odličan početak projekta. Naime, Pitt je već desetljećima magnet za kinopubliku koja ga jedva čeka uvijek iznova vidjeti na velikom platnu, a Robbie je tijekom posljednjih deset godina strpljivo gradila svoj holivudski put i s filmom Barbie se vinula u neslućene visine. Osim kao glavna glumica, u njemu je bila uključena i kao producentica. Budući da je riječ o filmu s (za sad) najvećom ovogodišnjom zaradom, i njezine producentske vještine značajno su poboljšane. Zbog svega toga, ako do suradnje dođe, nije nerealno očekivati da bi Brad Pitt i Margor Robbie kao Nick i Nora Charles u svoju filmografiju dodali još jednu filmsku uspješnicu koja bi, baš kao i originalni film iz 1934., vrlo lako mogao postati franšiza.

O autoru

O autoru