Ray Liotta se osjećao glupim odbivši ‘Batmana’ a u ‘Obitelj Soprano’ jednostavno nije želio

Rayu Liotti je ponuđena prilika da glumi u ‘Batmanu’ Tima Burtona i kasnije se osjećao glupo što ju je odbio.

Ray Liotta, holivudska legenda najpoznatija po ulogama u Dobri momci (Goodfellas, 1990.) i Polje snova (Field of Dreams, 1989.) preminuo je prošle godine u dobi od 67 godina.

Ray Liotta je smatrao Batmana glupim

Ove godine su mu izašla dva od njegovih posljednjih snimljenih filmova, Kokainski medvjed (Cocaine Bear) i Ni kriv ni dužan (Fool’s Paradise), a sad je Deadline podijelio prethodno neobjavljen intervju koji su vodili s Liottom nekoliko godina prije njegove smrti. Tijekom intervjua, Liotta je spomenuo da se osjećao glupo jer je odbio ulogu u filmu Batman (1989.) redatelja Tima Burtona.

Revolver 2006
Ray Liotta kao Dorothy Macha u filmu Guya Ritchieja Revolver (Foto: Europacorp)

Na pitanje zašto je propustio biti u superherojskom filmu dok je bio zvijezda u usponu, Liotta je odgovorio: “Zato što sam bio idiot. Izašlo je ‘Nešto divlje’, tako da sam zbog toga privukao pažnju. Moj me agent nazvao i rekao: ‘Tim Burton bi te želio upoznati. On radi film, Batmana.’ U to vrijeme nikad nije bilo filmova o superherojima. To je bio otprilike prvi. Rekao sam: ‘Jesi li jebeno lud? Batman?!’ Kažem mu, ‘Ne, to je glupo.’ Tko je bio glup? Ja sam bio glup jer nisam znao.”

Ne zna se točno koja je uloga u Batmanu ponuđena Liotti, no kako je jednom prilikom hvalio Jacka Nicholsona i da bi mu takva uloga promijenila tijek karijere, najvjerojatnije bi tumačio gothamskog princa zločina, ali može se samo nagađati.

‘Hvala Bogu na Netflixu’

U jednom dijelu dotaknuo se i filma Svi sveci mafije (The Many Saints of Newark, 2021.) gdje je glumio, a isti je prequel kultne serije Obitelj Soprano (The Sopranos, 1999.).

Počeli su sa stvarima o Batmanu i pokrenuli cijeli stripovski žanr, a sad većina studija ulaže nevjerojatne količine novca u takve stvari. Ali filmovi poput ovog, ‘Marriage Story’… Hvala Bogu na Netflixu. Kao što sam ranije rekao, ‘Hvala Bogu na Aviju Lerneru’, sada je ‘Hvala Bogu na Netflixu’, jer oni će financirati vaš film. Ne znam tko bi drugi dao novac za ‘Marriage Story’. To je sjajan film, ali je poticajan i emotivan. Dakle, morate to učiniti jer oni rade sve te vrste filmova. Kao ‘Svi sveci mafije’. To je bila sreća.’”

Svi sveci mafije 22021
Ray Liotta, Alessandro Nivola, Corey Stoll, Jon Bernthal, John Magaro, i Billy Magnussen u filmu Svi sveci mafije (Foto: Warner Bros. )

Je li Ray Liotta trebao biti Tony Soprano?

No uloga u filmu Svi sveci mafije nije bila prva iz svijeta Sopranosa, jer je prema glasinama navodno odbio glumiti Tonyja Soprana  kad je serija bila u nastanku. “Ne! Ne znam odakle je došla takva priča. David [Chase, tvorac ‘Obitelji Soprano’] jednom je pričao sa mnom o ulozi Ralphieja [Joe Pantoliano]. Ali nikad Tonyja. Nisam htio snimiti još jednu mafijašku stvar, a snimao sam ‘Hannibala’. U tom trenutku mi se jednostavno nije činilo u redu.”, rekao je Liotta.

Za razliku od Obitelji Soprano, uloga u Svi sveci mafije mu se očito činila i više nego u redu, jer nakon što je Liotta saznao da će se snimiti film, odletio je u New York  tražiti ulogu od Chasea, te si je let i smještaj platio sam što je prilično neuobičajeno za glumce njegova kalibra. Prema svemu sudeći, ulogu je jako želio jer prema njegovim vlastitim riječima dao je sve od sebe i s Chaseom je ponovno imao onaj isti osjećaj kao kad je radio s Martinom Scorseseom na Dobri momci.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru