‘Ni kriv ni dužan’: Ludilo Hollywooda u novoj komediji Charlieja Daya

U svijetu Hollywooda svi nastoje uspjeti, a on to postiže bez da zna gdje se točno nalazi. On je Latte Pronto i ovog ljeta osvojit će kino publiku svojom iskrenosti i nespretnošću.

Filmski producent je očajan jer glumac iz filma na kojemu radi odbija izaći iz svoje prikolice na setu. Iako se čini da ga je sreća napustila, on slučajno nailazi na osobu nedavno puštenu iz mentalne ustanove koja izgleda baš poput problematičnog glumca. Publicist mu tada uz pomoć moćnog producenta pomaže da postane velika zvijezda, čak i da se oženi prelijepom glumicom.

Njih se dvojica u svojim avanturama susreću s pijanim filmskim zvijezdama, bezobzirnim akcijskim herojima, ujedno i beskućnicima, mušićastim redateljima, super agentima i moćnim mogulima. No, slava i bogatstvo nisu sve što su željeli, tako da moraju pronaći put do onoga što je njima najvažnije…

Ni kriv ni dužan
Charlie Day i Kate Beckinsale u filmu Ni kriv ni dužan (Foto: Roadside Attractions)

Prvi film komičara Charlieja Daya kao redatelja

Charlie Day najpoznatiji je široj publici po ulozi Charlieja u mega-popularnoj seriji Uvijek je sunčano u Philadelphiji (It’s Always Sunny in Philadelphia, 2005.), dok u filmu Ni kriv ni dužan (Fool’s Paradise) obavlja posao scenarista, glumca i redatelja. Dayu je ovo prvi redateljski pothvat i svoju ljubav prema klasičnom Hollywoodu odlučio je pretočiti u svoj prvi film koji je ujedno i satira onoga što voli.

Svojom glumom i osobnosti njegovog lika Day podsjeća na glumce iz nijemih filmova, izgledom vuče na Charlieja Chaplina a gegovima na Bustera Keatona, i to sve bez da izgovori ijednu jedinu riječ tijekom trajanja filma. On je ovdje osoba koja se nađe u pravom trenutku na pravom mjestu, a Hollywood se pobrine za sve ostalo.

Ni kriv ni dužan
Ray Liotta i Charlie Day u filmu Ni kriv ni dužan (Foto: Roadside Attractions)

Hollywoodska zvjezdana postava filma

U tom Hollywoodu ispunjenim smijehom uz Daya priključilo se mnogo velikih zvjezdanih imena: Ray Liotta u jednoj od svojih posljednjih uloga kao opaki producent, Ken Jeong kao nesretni publicist, Kate Beckinsale kao hollywoodska femme fatale, Adrien Brody kao pijani glumac, Common kao bezobrazni akcijski junak beskućnik, Jason Sudeikis kao nepredvidljivi redatelj, Edie Falco kao superagentica, John Malkovich kao moćni mogul i Jason Bateman kao tehničar za specijalne efekte.

Ovo je samo jedan dio zvjezdane postave, a između ostaloga pojavljuju se i favoriti iz serije Uvijek je sunčano u Philadelphiji.

Ni kriv ni dužan
Jason Bateman kao tehničar za specijalne efekte u filmu Ni kriv ni dužan (Foto: Roadside Attractions)

Komedija u ‘gradu šljokica’

Hollywood se u slengu naziva Tinseltown, što bi u doslovnom prijevodu značilo ‘grad šljokica’; sjajan, šaren i privlačan izvana, ali bez neke istinske vrijednosti. Točno takvim ga je Day prikazao u svom redateljskom prvijencu i to tako da će publiku iskreno nasmijati svojim apsurdnim situacijama i ekscentričnim likovima, a u središtu tog blještavog kaosa nalazi se Dayev lik koji prelazi iz jedne nevjerojatne situacije u drugu.

Kakve lude situacije ga očekuju na njegovom putu, publika će moći saznati ovog ljeta u kinima.

U kinima od 29.06.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Charlie Day, Ken Jeong, Kate Beckinsale, Jason Sudeikis, Adrien Brody, Ray Liotta, Jason Bateman, John Malkovich, Edie Falco, Common, Mary Elizabeth Ellis, Dean Norris, Jillian Bell, David Hornsby
     REŽIJA: Charlie Day
     SCENARIJ: Charlie Day
     PRODUCENTI: John Rickard, Chris Lemole, Tim Zajaros, Alex Saks
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Dan Fellman, Kirk Michael Fellows, Manu Gargi, Rob Gough
     ŽANR: komedija

     O autoru

     O autoru