‘Fool’s Paradise’: Redateljski debi Charlieja Daya uskoro u kinima

Charlie Day, glumac najpoznatiji po svojim ulogama u komedijama, okupio je snažnu glumačku ekipu i napisao te režirao svoj prvi film ‘Fool’s Paradise’.

Film najavljen prije 5 godina kao redateljski debi Charlie Daya koji je najpoznatiji po ulozi Charlieja u Uvijek je sunčano u Philadelphiji (It’s Always Sunny in Philadelhia, 2005.) i Dalea u Kako se riješiti šefa (Horrible Bosses, 2011.) ove godine dolazi u kina.

Prema Deadlineu, Fool’s Paradise tijekom produkcije zvan El Tonto (španjolski – Budala), dobio je svoje distributere za sjevernoameričko tržište te bi uskoro trebao imati i datum izlaska u kina, a nakon toga i za hrvatske kino dvorane.

It's Always Sunny in Philadelphia
Charlie Day, Danny DeVito i Rob McElhenney u seriji Uvijek je sunčano u Philadelphiji © FX Networks.

O čemu se tu radi?

Osim što je redatelj, Day je napisao scenarij za ovu satiričnu komediju o Hollywoodu koja prati nesretnog publicista (Ken Jeong), kojem se osmjehne sreća kad otkrije da čovjek koji je nedavno pušten iz psihijatrijske bolnice (Charlie Day) izgleda baš kao metodički glumac koji odbija napustiti svoju prikolicu. Uz pomoć moćnog producenta (pokojni Ray Liotta), Ken pomaže Dayevom liku da postane velika zvijezda, čak i da se oženi prelijepom glumicom (Kate Beckinsale). Njihove avanture dovode ih do toga da im se putevi ukrste s pijanim glumcem (Adrien Brody), bezobraznim akcijskim junakom bez kuće (Common), nepredvidljivim redateljem (Jason Sudeikis), superagentom (Edie Falco) i moćnim mogulom (John Malkovich). Slava i bogatstvo nisu onakvi kakvim se čine i njih dvojica se moraju izboriti za povratak stvarima koje su ipak najvažnije.

Horrible Bosses
Jason Sudeikis, Charlie Day i Jason Bateman u filmu Kako se riješiti šefa © Warner Bros.

Jaka glumačka postava

Pored već navedene impresivne glumačke postave, u filmu još glume Jason Bateman (Prikraćeni, 2003., Noć igre, 2018.), Jillian Bell (Luda djevojačka, 2017., 22 Jump Street, 2014.), Dean Norris (Na putu prema dolje, 2008., Potpuni opoziv, 1990.), i Jimmi Simpson (Westworld, 2016., Misija: Bijela kuća, 2013.). Ovo je ujedno jedna od posljednjih uloga pokojnog glumca Raya Liotte (Dobri momci, 1990., Revolver, 2005.).

Veoma smo počašćeni što ćemo u nadolazećim mjesecima podijeliti Charliejev redateljski debi u kinu,“ rekao je jedan od predsjednika Roadside Attractionsa Howard Cohen koji služe kao sjevernoamerički distributeri. „On je nevjerojatno talentiran glumac, redatelj i scenarist, a znamo da će obožavateljima njegov pogled na Hollywood, slavu i njezine zamke biti ne samo prodoran, već i zabavan.“

Ii Want Youu Back
Jenny Slate i Charlie Day u filmu Želim te natrag © Amazon

Humor u stilu Bustera Keatona

Prema prvim reakcijama na film, Hollywood je prikazan na jedan urnebesan i satiričan način, a sam humor u filmu podsjeća na legendarnog komičara Bustera Keatona (General, 1926., Buster detektiv, 1924.) koji je najpoznatiji po izvođenju nemogućih vratolomija na filmu. Po svemu sudeći, očekuje nas jedna izvrsna kino zabava.

Charlie Day trenutno snima 16. sezonu serije Uvijek je sunčano u Philadelphiji u kojoj glumi, piše scenarij i izvršni je producent. Serija je najduži televizijski sitcom, a da nije animiran.

Idući film gdje gledamo Daya (tj. slušamo) je Universal/Illuminationov Super Mario Bros Film (The Super Mario Bros. Movie, 2023.) gdje posuđuje glas Luigiju. Super Mario u hrvatska kina stiže ovog travnja.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru