Ken Jeong o filmu ‘Ni kriv ni dužan’: ‘Ovo je moja najbolja glumačka izvedba!’

Nova komedija  Charlieja Daya ‘Ni kriv ni dužan’ o Hollywoodskom svijetu okupila je mnoga poznata lica, a komičar Ken Jeong smatra svoju ulogu u filmu glumačkom izvedbom karijere.

Charlie Day je talentiran tip. Glumac je godinama nasmijavao publiku zahvaljujući sad već kultnoj seriji Uvijek je sunčano u Philadelphiji (It’s Always Sunny in Philadelphia, 2005.), a glumio je u mnogim poznatim filmovima, uključujući serijale Kako se riješiti šefa? (Horrible Bosses) i Bitka za Pacifik (Pacific Rim), dok je u posljednjoj ulozi posudio glas Luigiju u animiranom hitu Super Mario Bros. Film (The Super Mario Bros. Movie) koji još uvijek obara rekorde u svjetskim kino dvoranama.

Impresivna gumačka postava

Glumac se vratio, i ovaj put kao scenarist, redatelj, producent i glavni glumac svoje najnovije komedije Ni kriv ni dužan (Fool’s Paradise). U filmu koji prikazuje ludilo Hollywooda, Fool’s Paradise također predstavlja sjajnu kolekciju talenata koja uključuje Kate Beckinsale, Kena Jeonga, Jasona Sudeikisa, Adriena Brodyja, Raya Liottu, Jasona Batemana, Johna Malkovicha, pa čak i nekoliko njegovih glumačkih kolega iz Uvijek je sunčano u Philadelphiji. Ovo je jedna slatka satira i nevjerojatno je šarmantna, a ponajviše zahvaljujući upravo Dayu.

Ni kriv ni dužan
Charlie Day i Adrien Brody u filmu Ni kriv ni dužan (Foto: Roadside Attractions)

Satiričan prikaz Hollywooda

Ken Jeong dio je ove velike glumačke ekipe filma, a najpoznatiji je po svojim ulogama gosp. Chowa u serijalu Mamurluk (The Hangover) i Bena Changa u seriji Klub otpisanih (Community, 2009.), dok je svoj nezaboravni komičarski potpis dao u mnogim drugim filmovima poput Tom & Jerry (2021.) i Suludo bogati Azijci (2018.).

U Ni kriv ni dužan, Jeong glumi nesretnog publicista kojem se osmjehne sreća kad naleti na čovjeka (Day) koji je nedavno pušten iz psihijatrijske ustanove, ali izgleda poput poznate filmske zvijezde. Njihovo novostečeno partnerstvo odvede ih na nevjerojatno putovanje Hollywoodom koji je puno manje glamurozan nego se čini, te slijedi urnebesan niz komičnih situacija.

Ni kriv ni dužan
Kate Beckinsale, Charlie Day i Ken Jeong u filmu Ni kriv ni dužan (Foto: Roadside Attractions)

‘Ovo je najbolja izvedba koju sam imao’

Tijekom intervjua za Looper, Jeong je pohvalio Daya i izjavio: “Ovo je – i ne govorim to olako – u mojoj filmskoj karijeri, ovo je najbolja izvedba koju sam ikada imao, a sve je to zbog Charlieja. Izvukao je ovu izvedbu iz mene, ovu dubinu emocija, kakvu nitko nikada nije napravio,” govori  Jeong, “Izmamio je iz mene izvedbu za koji nisam mislio da sam sposoban.”

Guillermo del Toro osobno je utjecao na scenarij

Nakon što je redatelj Guillermo del Toro s kojim je Day radio na serijalu Bitka za Pacifik pogledao prvu verziju filma, navodno je rekao Dayu: “Trebao bi Kena učiniti više kao emotivnom srži filma“, što je Charlie učinio i ‘dotjerao’ lika. “Tko bi to učinio osim Charlieja? Nikad prije nisam vidio da se to dogodilo.”, rekao je Jeong.

Ni kriv ni dužan
Ray Liotta i Charlie Day u filmu Ni kriv ni dužan (Foto: Roadside Attractions)

Za sve ostale glumce Jeong ima samo riječi hvale, no scene koje je radio s pokojnim Rayom Liottom kojem je ovo jedna od posljednjih uloga, rekao je: “To ću nositi sa sobom do kraja životaOn je nevjerojatan, strašno nedostaje.”

‘Što god Charlie poželi, učinit ću’

Na pitanje da li bi se pojavio da ga Charlie pozove na novi projekt, Jeong je zaključio: “Oh, bit ću tamo kao poslužitelj, bit ću tamo kao bolničar. Ne moram ni biti na ekranu. Doslovno, što god Charlie želi, učinit ću… Volim ga, volim ga, volim ga. “

Ni kriv ni dužan u hrvatska kina stiže 29. lipnja.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru