Otkriveno trajanje filma Avatar: Put vode

Sve što radi, hollywoodski readatelj James Cameron voli raditi grandiozno. Tako će i njegov novi film Avatar: Put vode, nastavak hit Avatar, biti jedan od najduljih filmova godine.

Hollywoodski znanstvenofantastični spektakl Avatar: Put vode jedan je od najiščekivanijih filmova godine. Redatelj James Cameron čekao je čak 13 godina da bi snimio nastavak svojeg blockbustera Avatar. Zato nije nimalo čudno što je puno toga oko filma Avatar: Put vode ovijeno velom tajnosti. Pa tako i duljina trajanja filma.

Do dolaska spektakla Avatar: Put vode u kina ostalo je manje od mjesec dana. U hrvatskim kinima počet će se prikazivati 15. prosinca, dan kasnije u američkim, no sve do nedavno nije bilo poznato koliko će točno trajati film. U srpnju je magazin Empire objavio da će film biti dugačak „oko tri sata“. Pri mjesec dana saznali smo da bi trajanje trebalo biti 3 sata i deset minuta.

Bez kuknjave, molim

Sada je potvrđeno da će gledatelji u kinima u filmu Avatar: Put vode uživati čak 3 sata i 12 minuta. Službena potvrda došla je u obliku objave brojnih kinodvorana, pa tako i hrvatskog CineStara, koje su na svojim stranicama objavile trajanje filma.

Posljednjih godina duljina filmova prilično produljila, pa je sada iznenađenje kada film ne traje dulje od 120 minuta. Ipak, Avatar: Put vode već se pozicionirao kao jedan od najduljih ovogodišnjih filmova. Izazvalo je to niz primjedbi na internetu, što nije nimalo zabrinulo redatelja Jamesa Camerona.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     “Ne želim čuti ikoga da kuka zbog duljine filma, kad se većina već naviknula da sjedi i neprekidno gleda televiziju osam sati”, rekao je Cameron te dodao: “Mislim, stvarno, pustite me s tim pričama. Vidio sam svoju djecu kako sjede i gledaju pet jednosatnih epizoda zaredom. Svi moraju shvatiti da se dogodila velika promjena društvenog ponašanja: U redu je ustati i otići na WC.”

     Povratak glumačke ekipe

     Proslavljeni američki redatelj ujedno je i komentirao da će svi oni koji sada prigovaraju promijeniti mišljenje jednom kada vide film. Tada će, prema njegovom mišljenju shvatiti da nije butna duljina već kvaliteta.

     Avatar: Put vode nastavak je hita Avatar iz 2009., koji je na svjetskim kinoblagajnama zaradio čak 2.9 milijarde dolara. U nastavku se vraćaju brojni glumci iz originala. Tako u filmu Avatar: Put vode glume  Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Joel David Moore, CCH Pounder, Giovanni Ribisi, Dileep Rao i Matt Gerald u starim ulogama. Sigourney Weaver, koja je također glumila u originalu, vraća se kao potpuno novi lik. Među novim glumcima su Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco, Jemaine Clement i Brendan Cowell.

     Avatar: Put vode u kina dolazi 15. prosinca.

     O autoru

     O autoru