James Cameron tvrdi da se Marvelovi vizualni efekti ne mogu usporediti s onima u ‘Avatar: Put vode’

Uoči dolaska u kina drugog dijela najuspješnijeg fima svih vremena, James Cameron je podijelio svoje mišljenje o svom filmu ‘Avatar: Put vode’ i superherojskim filmovima te podvukao liniju.

Tokom razgovora s Comicbook.com, James Cameron je podijelio svoje ne tako popularno mišljenje o kvaliteti Marvelih vizualnih efekata (skraćeno VFX), rekavši da oni “nisu ni blizu” onoga što ćete vidjeti u njegovom nadolazećem filmu Avatar: Put vode.

Iako James Cameron tvrdi da voli Marvelov filmski svemir (skraćenu MCU), njegova nedavna paljba negativnih komentara na superherojske filmove nekako proturječi njegovim izrazima ljubavi.

Na pitanje o utjecaju i napretku koji je VFX doživio posljednjih godina, Cameron se složio da tehnologija ima pozitivan i produktivan utjecaj na filmsku industriju.

James Cameron na snimanju filma Avatar: Put vode
James Cameron na snimanju filma Avatar: Put vode © Twentieth Century Studios

Očito je da su veliki filmovi o stripovskim superherojima potaknuli ogromno povećanje industrije, a poboljšavanje i razvoj tehnike podiže sve zajedno. To vam daje kvalitetnije umjetnike. Imate više alata i plug-inova i koda. Imate više talentiranih ljudi koji pišu kod, simulacije i sve te stvari koje su vani,” govori Cameron. “Tada, dok sastavljamo naš tim i kako Weta Digital stalno zapošljava nove zaposlenike, izdiže se još više, tako da sve zajedno poboljšava.”

Dok je s druge strane, za njega Marvel loš prikaz umjetničke forme. “Weta Effects, kako se sada zna, su najbolji. Točno? ILM radi sjajno, ali kada se radi o emotivnoj vrsti stvari s licem koje radimo… Mislim, Thanos? Ma daj. Ne zafrkavaj me“, rekao je Cameron. “Vidio si novi (Avatar) film. Nije ni blizu.”

Avatar: Put vode VFX
Scena iz filma Avatar: Put vode © Twentieth Century Studios

Na kraju je Cameron ipak odlučio pojasniti da “neće osuđivati Marvelove ni DC filmove”, iako se čini da radi upravo to. “Obožavam te filmove“, zaključuje Cameron. “Da razjasnimo to već jednom.”

Kritiziranje Marvelovih i DC filmova nije ništa novo od strane mnogo redatelja, čak ni samog Camerona. Već ih je spominjao u ne tako lijepom svjetlu, ali on s druge strane na te filmove gleda sa pozicije nekoga tko radi na takvim stvarima, ne samo kao gledatelj.

Bio on u pravu ili ne, jedno je sigurno – do sada su nas Marvelovi, DC-evi i Cameronovi filmovi uspjeli zabaviti i pružiti nam izvrsna kino iskustva. A očekujemo to i dalje.

Avatar: Put vode u kina stiže 15.12., a cijeli intervju možete pogledati na linku niže.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru