Avatar 4: Veći dio prvog čina je snimljen, otkriva producent Jon Landau

Iako drugi dio dugoiščekivane epske znanstveno-fantastične avanture još nije izašao, četvrti nastavak hita Avatar je već krenuo sa snimanjem.

Tijekom konferencije za novinare na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu ovog četvrtka producent filmova Avatar Jon Landau dao je nove informacije za Variety o nadolazećem filmu.

„Završili smo veći dio prvog čina ‘Avatara 4’ i postojali su logistički razlozi zašto smo to morali učiniti. Dizajnirali smo veći dio cijelog filma za ‘Avatar 4’, ali zapravo nismo snimili sve – samo prvi čin. Nismo mogli snimiti ono što su ljudi vidjeli danas prije pet godina, prije osam godina, prije devet godina. Trebalo nam je vremena da to podignemo na razinu koju danas možemo prikazati ljudima.”

Jon Landau

Landau se time obratio medijima nakon izložbenog događaja na festivalu, gdje se raspravljalo o najsuvremenijoj tehnologiji koju je James Cameron pomogao razviti tijekom snimanja četiriju nastavka Avatara, uključujući Avatar: Put vode, a koji je prikazan publici kroz 15-minutnu prezentaciju jednog dijela filma.

Cameron se također pojavio putem video linka, te je govorio o ekološkoj poruci koja stoji iza filma i projiciranju high-frame ratea koju koristi kako bi dodatno prikazao svijet Pandore.

Landau je također otkrio da će svaki nastavak uvesti novu kulturu i biome, zadržavajući sve kulture uvedene u prethodnim filmovima.

Avatar: Put vode (Avatar: The Way of Water)
Scena iz filma Avatar: Put vode © 20th Century Studios

Izjavio je i da korištenje filmske umjetničke forme može pokazati ljudima da stvari vide drugačije i to je njihova odgovornost kao filmaša. Uostalom, znanstvena fantastika omogućuje kreativnom timu da metaforizira svijet u kojem živimo bez propovijedanja o njemu.

James Cameron je oduvijek bio vizionar i filmski inovator, te nas doista interesira što je pripremio u godinama koje dolaze.

Avatar: Put vode dolazi u hrvatska kina 15.12.

O autoru

O autoru