‘Avatar: Put vode’ u samo dva tjedna zaradio milijardu dolara

Hit redatelja Jamesa Camerona tek je šesti film u povijesti koji je do milijarde dolara došao u manje od 14 dana. No, to još nije dovoljno da bi Avatar: Put vode bio u plusu – za to mu je potrebno da zaradi čak dvije milijarde dolara.

James Cameron nije mogao zamisliti ljepši božićni dar. U samo dva tjedna njegov hit spektakl Avatar: Put vode zaradio je u kinodvoranama diljem svijeta čak milijardu dolara. Visokobudžetni nastavak tek je šesti film koji je uspio milijardu dolara zaraditi unutar prvih 14 dana prikazivanja. Posljednji film kojem je to uspjelo bio je Spider-Man: Put bez povratka, koji je u kina došao u prosincu 2021.

Još nije profitabilan

Iako je na dobrom putu, Avatar: Put vode još uvijek nije profitabilan. Nagađa se da je budžet filma oko 350 milijuna dolara, a sam redatelj Cameron izjavio je da film mora zaraditi oko 2 milijarde dolara da bi doista bio uspješan.

Avatar: Put vode nastavak je hita Avatar na koji je publika čekala čak 13 godina. Kako je James Cameron zamislio grandioznu priču, usporedno s drugim snimani su i treći te četvrti nastavak. Zato nema sumnje da publika neće dugo čekati na nove pustolovine na Pandori.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Većina glumaca iz prvog filma se vratila i u novom nastavku, poput Sama Worthingtona kao Jakea Sullyja, Zoe Saldane kao Neytiri i Giovannija Ribisija u ulozi glavnog korporativnog administratora rudarskog projekta na Pandori.

     Avatar i dalje s najvećom zaradom

     Osim njih, vratili su se i glumci čiji su likovi u prvom dijelu umrliSigourney Weaver koja je glumila dr. Grace Augustine, ali se sada vraća u potpuno drukčijoj ulozi, i Stephen Lang koji je glumio pukovnika Milesa Quaritcha dobiva drugu šansu. Novi likovi osim postojećih dolaze u svijet Avatara,  a utjelovit će ih Kate Winslet, kojoj je ovo prva suradnja s Cameronom nakon Titanika (1997.), Cliff Curtis, Michelle Yeoh, Edie Falco i mnogi drugi.

     Originalni Avatar i dalje je film s najvećom zaradom na kino blagajnama. Uz pomoć nekoliko povrataka u kino dvorane, diljem svijeta zaradio je čak 2.9 milijarde dolara.

     O autoru

     O autoru