Zvijezde Avatara: “James Cameron kontrolira svaki detalj”

Bailey Bass i Jamie Flatters, glumci iz filma Avatar: put vode, komentirali su kako im je bilo raditi s redateljem Jamesom Cameronom.

2009. godine gledali smo prvi Avatar i odmah po izlasku u kina bilo je jasno da gledamo pravu filmsku senzaciju. Na očaravajući planet Pandoru,  vodile su nas zvijezde Zoe Saldaña kao Neytiri i Sam Worthington kao Jake.

Nastavak najuspješnijeg filma svih vremena dobiva svoj nastavak 13 godina kasnije s filmskim kreativcem i inovatorom Jamesom Cameronom u redateljskoj fotelji.

Cameron je odlučio istražiti još nekoliko priča smještenih na raskošnom vanzemaljskom mjesecu

Dvoje mladih glumaca koji su debitirali u nastavku Avatar:put vode i trebali bi igrati istaknute glavne uloge u filmovima koji dolaze su Bailey Bass i Jamie Flatters.

Bass i Flatters razgovarali su o suradnji s Cameronom, opisujući poticajno okruženje koje je stvorio na setu i njegov pristup usmjeren na detalje. Usprkos tome, kažu kako je uvijek ostavljao prostora glumcima da “imaju smjelosti donositi hrabre odluke” tijekom snimanja.

“Razumije i cijeni glumce koji su spremni donijeti hrabre odluke”

“Kad bih radila emocionalno zahtjevnu scenu došao bi do mene i snizio ton. Cameron je razumio svaku situaciju i zbog toga sam se osjećala vrlo zaštićenom”, komentirala je Bailey Bass.

“On razumije i potiče glumce koji su spremni donijeti hrabre odluke. Osim toga, zaista je ekstremno pazio na svaki mikro detalj.” dodao je Flatters.

Najavljeno je da nas čeka još pet filmova

Komentar ovih mladih glumaca o okruženju na setu zvuči obećavajuće za franšizu Avatar. Cameronovu uspjeh očigledno je rezultat i toga da što dopušta glumcima da vjeruju u sebe i naprave rizike tijekom snimanja. 

Podsjetimo, najavljeno je da nas čeka još pet filmova, a potencijalno čak i više. Kako je nekoliko nastavaka Avatara snimano paralelno s Avatar: Put vode, Cameron i studio već su puno uložili u franšizu.

O autoru

O autoru