Oliver Stone žali zbog oštrog komentara o ‘Barbie’

Slavni redatelj razjasnio je zbrku uzrokovanu njegovim intervjuom objavljenim još u lipnju 2023., prije premijere Barbie, te njegovim ponovnim objavljivanjem u prosincu 2023.

Brojne nominacije za Oscara za film Barbie (2023.) – ali i izostanak onih za Gretu Gerwig i Margot Robbie – opet su u prvi plan postavile ovu fantastičnu komediju, ali i neke (negativne) komentare izrečene još prije negoli je film objavljen. Među njima je svakako i onaj 77-godišnjeg redatelja Olivera Stonea koji se na svom X profilu oglasio o njima te izrazio žaljenje zbog načina na koji ih je izrekao.

Naime, trostruki oskarovac, je rekao da smatra da Ryan Gosling “trati svoje vrijeme” sudjelujući u filmu Barbie. Razgovor s njim objavljen je u lipnju 2023. na web portalu City A.M. te je ponovljen u prosincu 2023. na Yahoo.com, u sklopu izbora ‘Najbolje u 2023.’. Zahvaljujući brojnim nominacijama za filmske nagrade, Barbie je opet “vruća tema”, baš kao i “promašeni” komentari. Zbog toga je Stone na svom X profilu objavio novi komentar – o komentaru.

Greti Gerwing i njezinom timu poželio sreću na Oscarima

“Razočaran što je Deadline, medij koji poštujem, izvan konteksta objavio ovu senzacionalističku izjavu koju sam dao o Barbie tjednima prije nego što je film uopće prikazan. U to sam vrijeme u Europi promovirao svoj dokumentarac i o Barbie, nisam znao ništa osim naslova. U srpnju sam pak pogledao film u kojem mi se posebno sviđa originalnost te teme kojima se bavi. Pristup filmu pokazao se sasvim drugačijim od onoga koji sam očekivao. Ispričavam se što sam o filmu govorio, a da ništa o njemu nisam znao. Film Lady Bird iz 2017., koji je također režirala Greta Gerwig, bio je jedan od mojih favorita te godine. Greti i cijelom timu filma Barbie želim sreću na dodjeli Oscara”, napisao je Oliver Stone.

Margot Robbie nije željela pomaknuti Barbie jer ju je producent Oppenheimera tražio to
NAkon što je pogledao film, Oliver Stone hvali originalnost filma te teme kojima se bavi ‘Barbie’ (Foto: Warner Bros.)

No, nije slavni redatelj oštrinu svog jezika pokazao samo na Barbie.

“Pod paljbom” i John Wick te Brzi i žestoki

U istom razgovoru za City A.M. osvrnuo se i na franšize John Wick te Brzi i žestoki.

“Sada je sve fantazija, fantazija, fantazija. Čak su i filmovi Brzi i žestoki, u kojima sam prije uživao, postali poput Marvelovi. Zaista,  koliko nesreća možete vidjeti? U avionu sam gledao Johna Wicka, traje više od tri sata, zastao sam oko 778 puta tijekom filma. Svaki put kad bih se probudio on je ubijao još ljudi! Imam osjećaj da je svijet degenerirao u nelogičnost”, rekao je tad Stone.

Naravno, nije Oliver Stone jedini od slavnih filmaša koji nisu oduševljeni trenutačnim stanjem u filmskoj industriji. Nije ni jedini koji to stanje javno komentira, no svakako je primjer da narodna mudrost “ispeci pa reci” još uvijek vrijedi.

O autoru

O autoru