America Ferrera smatra da su Greta Gerwig i Margot Robbie zakinute za nominacije

Iako zadovoljna zbog svoje prve nominacije za Oscara, America Ferrera, koja je u filmu glumila Mattelovu zaposlenicu Gloriju, nije zadovoljna što se Greta Gerwig nije našla među kandidatima za najboljeg redatelja, a Margot Robbie među konkurenticama za najbolju glumicu.

Iako zadovoljna što joj je uloga Mattelove zaposlenice Glorije u filmu Barbie donijela prvu nominaciju za Oscara (u kategoriji najbolje sporedne glumice), America Ferrera nezadovoljna je činjenicom da Greta Gerwig i Margot Robbie nisu nominirane u kategorijama najboljeg redatelja, odnosno najbolje glumice.

U razgovoru za Deadline, zvijezda serije Ružna Betty (Ugly Betty, 2006.-2010.) istaknula je da dvojac Gerwig-Robbie ovom revolucionarnom filmu nisu doprinijele samo kao producentice, nego i kao redateljica, odnosno glumica.  

Visoko podignuta letvica

“Ponosna sam na njih i želim da se cijeni ono što su napravile. Ispisale su povijest, podigle su ljestvicu. Nije samo što su napravile film koji je postavio nove rekorde na kinoblagajnama, nego su napravili nešto što je odjeknulo u cijelom svijetu te ima (i imat će) utjecaj na našu kulturu. Nisam jedina koja smatra da im se kao redateljici i glumici treba odati priznaje”, rekla je Ferrera.

Margot Robbie je, dakle, Barbie doprinijela i kao glavna glumica i kao producentica, a Greta Gerwig je u filmu redateljica, producentica, ali i, s Noahom Baumbachom, koscenaristica.

“Mislim da su se na samom početku projekta mnogi pitali što bi Greta, kao redateljica, mogla napraviti s Barbie, a ona je pomalo okupljala odlične glumce i isto takve članov filmske ekipe kako bi oživjela svoju viziju. Scenarij je duhovit i subverzivan, no istovremeno ima ‘dušu’ i snažnu poruku”, dodala je America Ferrera.

Americu Ferrera u ‘Barbie’ smo gledali kao Mattelovu zaposlenicu Gloriju (Foto: Warner Bros.)

Iako su Greta Gerwig i Margot Robbie ostale bez nominacija za Oscara (u kategorijama najboljeg redatelja i najbolje glumice), ne može se reći da film, kad su nominacije u pitanju, nije dobro prošao. Naime, Barbie je nominiran au ukupno osam kategorija – za najbolji film (producenti David Heyman, Margot Robbie, Tom Ackerley i Robbie Brenner), najboljeg sporednog glumca (Ryan Gosling), najbolju sporednu glumicu (America Ferrera), najbolju kostimografiju (Jacqueline Durran), najbolju scenografiju (Sarah Greenwood i Katie Spencer), najbolji adaptirani scenarij (Greta Gerwig i Noah Baumbach), dok su u kategoriji najbolje pjesme nominirane čak dvije iz filma – “I’m Just Ken” (Mark Ronson i Andrew Wyatt) i “What Was I Made For?” (Billie Eilish i Finneas).

Opet Barbenheimer

Baš kao i ljetos u kinima, i na 96. dodjeli nagrade Oscar glavni rivali bit će Barbie i Oppenheimer. Biografski film Chrisophera Nolana ovogodišnji je rekorder u broju nominacija. Naime, ima ih čak trinaest.

U kategoriji najbolje sporedne glumice, uz Americu Ferrera, nalazi se dakako i Emily Blunt (Oppenheimer), ali i Danielle Brooks (The Colour Purple), Jodie Foster (Nyad) i Da’Vine Joy Randolph (The Holdovers).

O autoru

O autoru