Greta Gerwig želi režirati ‘Barbie 2’, Ryan Gosling sam osmislio nastup na Oscarima

Iako je ranije izjavila da ne misli o nastavku filma, nakon 96. dodjele Oscara Greta Gerwig ima drugačije mišljenje.

Odlične kritike, još bolja zarada na kinoblagajnama, osam nominacija, ali tek jedan osvojen Oscar kratak je osvrt na film o kojem je već sve rečeno, ali i glavni razlog zašto se naveliko planira nastavak. Naime, nakon 96. dodjele Oscara, redateljica filma Barbie, Greta Gerwig, suprotno prijašnjim izjavama, rekla je da više nema “otpora” prema Barbie 2.

“Želim režirati nastavak”, rekla je Gerwing.

Ipak, sve je to još tek u fazi želja dok Warner Bros. ne odluči da će nastavka uopće biti. S poslovnog aspekta, nastavak nije upitan. O njemu i nizu spin-off filmova još je prošle godine govorio izvršni direktor Mattela, Ynon Kreiz. On je spominjao više nastavaka, odnosno otkrio da studio razmatra stvaranje niza spin-offova, pretvarajući druge lutke iz iste liniji igračaka u njihove vlastite filmove i tako šireći svijet koji je zaživio filmom Barbie.

“Barbie, kao brend, je vrlo širok pa ostavlja puno mogućnosti za njegov razvoj. Osim Barbie, tu je i njezina obitelj, prijatelji… Uglavnom, puno je elemenata u Barbie svijetu”, rekao je još lani Kreiz.

(Samo) jedan kipić

Film je imao osam nominacija za Oscara – među kojima i one za najbolji film, najboljeg sporednog glumca (Ryan Gosling) i najbolju sporednu glumicu (America Ferrera) – a puno se pričalo i o Greti Gerwig i Margot Robbie, odnosno činjenici da one nisu bile nominirane za prestižnu nagradu. Na kraju je film osvojio jednog Oscara – za najbolju pjesmu u filmu, “What Was I Made For?” za koju su glazbu i stihove napisali 22-godišnja Billie Eilish i njezin 26-godišnji brat Finneas O’Connell te ispisali povijest kao najmlađi dvostruki dobitnici Oscara. Prve Oscare (u istoj kategoriji) osvojili zahvaljujući pjesmi “No Time to Die” iz filma James Bond: Za smrt nema vremena (No Time to Die, 2021.).

Ipak, 96. svečana dodjela najpoznatije filmske nagrade obilježio je drugi hit iz filma Barbie i glavni Ken, Ryan Gosling, koji je izveo pjesmu “I’m Just Ken”, autora Marka Ronsona i Andrewa Wyatta. Gosling je “ukrao show” i na neki način odao priznanje svim ljudima zaslužnima za uspjeh filma pa i ne samo njima.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Naime, kako je otkrila izvršna producentica dodjele, ujedno i supruga voditelja Jimmyja Kimmela, Molly McNearney, Gosling je uvelike sam odlučivao o detaljima svog nastupa.

     “Ryan Gosling je pravi profesionalac! Nekoliko mjeseci prije dodjele Oscara, počeli smo na Zoom sastancima planirati nastup. Greta Gerwig je također bila uključena i dala svoj kreativni doprinos. Gosling je pokazao ogromnu posvećenost, a odlična je bila i njegova koreografkinja Mandy Moore koja je prisustvovala svim našim sastancima, baš kao i Mark Ronson”, rekla je McNearney te otkrila da je upravo Goslingova ideja bila nizom detalja u nastupu odati počast pjesmi “Diamonds Are a Girl’s Best Friend” i Marilyn Monroe koja je pjesmu izvela u filmu Muškarci više vole plavuše (Gentlemen Prefer Blondes, 1953.).

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Čovjek od detalja

         To da je kanadski glumac mislio na svaki detalj, potvrdila je i koreografkinja Mandy Moore istaknuvši njegovo inzistiranje da na točno određenom mjestu u publici sjede Greta Gerwig, Margot Robbie i America Ferrera.

         “One mi stvarno trebaju u prvom redu jer ću otići do njih. Želim da pjevaju sa mnom”, rekao je Gosling na jednom sastanku, a prenijela je Moore te otkrila da je njegova ideja bila i da izvedbu počne u publici, zatim ode do Marka Ronsona, pozdravi Andrewa Wyatta i pridruži se desetorici kenova na stepenicama. Nakon toga, kenovi dolaze odasvud, među njima su i njegove kolege iz filma Simu Liu, Ncuti Gatwa, Kingsley Ben-Adir i Scott Evans i sve na kraju završava velikim slavljem i legendarnim Slashom iz Guns’n’Rosesea koji u pjesmi ima gitarski solo.

         Osim redateljice i kolegica iz filma, Gosling je u jednom trenutku zapjevao i s ovogodišnjom dobitnicom Oscara za najbolju glumicu, Emmom Stone, inače svojom partnericom iz još jednog glazbenog filma i velikog hita, La La Land (2016.), u kojem je koreografkinja bila Mandy Moore.

         Uglavnom, sve što je Gosling te večeri napravio, napravio je s nekim razlogom, a možda je i “kenergy” koja je te večeri podigla sve holivudske face na noge (pa i Martina Scorsesea koji nije skidao osmijeh s lica) te u potpunosti ispunila Dolby Theatre doprinijela tome da Greta Gerwig poželi još jedan Barbie projekt. Kako bilo, ono što je sigurno jest da će prije negoli sjedne u ružičasti stolac iza kamere, sjesti u onaj iz kojeg će, za Netflix, “dirigirati” novom adaptacijom filma Kronike iz Narnije, a zbog kojeg je, kako je sama rekla, pomalo “prestravljena” zbog poštovanja koje ima prema književnom klasiku C. S. Lewisa.

         O autoru

         O autoru